Ja się tam absolutnie nie znam ale wygląda to jak zabawa z shadow/highlights w PSie![]()
Ja się tam absolutnie nie znam ale wygląda to jak zabawa z shadow/highlights w PSie![]()
no właśnie chodzi mi o ciemnie-- Photoshop;D
hmmmm...faktura skóry na tych zdjęciach jest bardzo specyficzna....
znaczy w internecie tego nie widać--ale pamiętam jeszcze z wystawy gdzie w sporym powiększeniu były te fotki;D
czasem wystarczy zrobic zdjecie przez odpowiednifiltr, zeby byla silnie zaznaczona faktura skory. i zadnych komplikacji szopowych tu nie potrzeba
w czarno-bialej fotografii do akcentowania nierownosci skory sluza filtry zolty/pomaranczowy/czerwony - w zaleznosci od sily efektu ktory chce sie uzyskac![]()
hmmm.tylko że nie mam filtrów takich....wiec muszę sobie poradzić z PS.... są jakieś specjalne techniki do tego?
Sciaganie koloru z przewaga kanalu niebieskiego to moze byc pierwszy krok. Mozesz sobieporobic wartstwy z wyciagu z wszystkich trzech kanalow (albo glownie niebieskiego i zielonego) i poodkrywac je za pomaca pedzla i masek.
Pkt 8 regulaminu forum
hmmm, i w poszczególnych miejscach odsłaniać poszczególne warsty..... popróbuję popróbuję....;]
a coś żeby uwydatnić fakture skóry?
jejku po prostu nie mam tych filtrów , potrzebuje na teraz info;]
jak to wbudowane filtry?? w jaki sposób?![]()
wlasnie mysle ze to efekt foto cz/b i fitru (klisa i filtr ) oswietlenie zostalo wypatrzone![]()
litosci... instrukcji do aparatu tez nie masz?
albo RTM albo szukaj na www.dpreview.com
nie mam 20D wiec nie powiem (czarno-biale zdjecia robie na Profoto BW i z fizycznym filtrem zoltym gdy trzeba), ale jak znam zycie to pewnie gdzies przy parametrach obrazu, wzglednie Picture Style'ach