Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Prosze Pilnie Poszukiwane Przykłady Niekonwencjonalnych...

Coś już napisał Awatar Chomiczq
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie Prosze Pilnie Poszukiwane Przykłady Niekonwencjonalnych...

Zdjęć wraz z opisami oryginalnych technik
    chodzi mi o przykłady np. zdjęć robionych przez pończochę, koronkę i innych ciekawych tego typu technik
    nadmienię, że celowe winetowanie, fotografia otworkowa i ZonePlate już znam. Bardzo proszę o przykłady zdjęć i 1-2 zdania na temat danej techniki (niekonwencjonalnej)
    bardzo pilna sprawa... pomozcie please muszę to miećna wczoraj...
    300D + 18-55 f/3.5-5.6 + 50 f/1.8 + SMC Takumar 50 f/1.4 + MC HELIOS 135 f/4 + MC Helios 50 44M4-7 f/2 + Industar 50mm + MC Auto Revuenon 200 f/3.5 i jakieś inne badziewia...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

wpisz sobie w google Pawel Sujecki albo Szymon Gumista i poogladaj ich prace
    www albo tez flickr

Miasto
    Śląsk

Domyślnie przykłady pilnie potrzebne

Dziękuję. Przejrzałem prace, ale chdziło by mi raczej o kilka fotek i informacji jednym zdaniem jak to zostało (niekonwencjonalnie) zrobione. Może ktoś po zdjęciu potrafi poznać technikę, bo ja nie jestem jeszcze aż tak dobry
    300D + 18-55 f/3.5-5.6 + 50 f/1.8 + SMC Takumar 50 f/1.4 + MC HELIOS 135 f/4 + MC Helios 50 44M4-7 f/2 + Industar 50mm + MC Auto Revuenon 200 f/3.5 i jakieś inne badziewia...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Paweł Żak i jego seria kwiatów.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chomiczq Zobacz posta
    Dziękuję. Przejrzałem prace, ale chdziło by mi raczej o kilka fotek i informacji jednym zdaniem jak to zostało (niekonwencjonalnie) zrobione. Może ktoś po zdjęciu potrafi poznać technikę, bo ja nie jestem jeszcze aż tak dobry
    guma. nie jestem w stanie opowiedziec Ci ze szczegolami o co kaman, ale generalnie polega to na jakims mocno archaicznym sposobie przenoszenia druku. google powinny pomoc.
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

z innych technik, ktore mozna od reki wymienic to chocby wielokrotna ekspozycja, panoramowanie, przeogniskowywanie, tilt&shift, podczerwien, fotrgrafie UV, ...

wielokrotna ekspozycja - naswietlenie wiele razy jednej klatki, dajace kilka roznych obrazow na jednym zdjeciu

przeogniskowanie - czesto uzywane w polaczeniu z multiekspozycja. chodzi o wykonanie ujecia (lub ujec) ze zmienionym punktem ostrosci. np. fotografujac kwiatka mozna naswietlic klatke raz z ostoscia na paczek, a drugi raz z ostroscia na listki. efekty sa naprawde bajeranckie

panoramowanie - sledzenie, najczesciej teleobiektywem, poruszajacego sie ruchem liniowym obiektu w trakcie naswietlania. daje ostry obraz ruchomego obiektu i rozmyte tlo

tilt&shift - wymaga specjalnych obiektywow (maly i sredni format) lub wielkoformatowej skrzynki. pozwala zmieniac polozenie obiektow objetych GO w kadrze. np. zamiast wszystkich w odleglosci 3m od fotografa mozliwe jest wykonanie zdjecia z ostrymi wszystkimi elementami wzdluz pewnej linii nierownoleglej do plaszczyzny obrazu. (przyklady: http://www.marktucker.com/)
    inne zastosowanie: korekta zbiegu linii perspektywicznych, glownie w zdjeciach architektonicznych.

fotografia w podczerwieni - jak sama nazwa wskazuje: obrazowanie na filmie/matrycy wylacznie fragmentu spektrum IR. efektowna i popularna technika w ostatnich latach, po upowszechnieniu cyfr

fotografia UV - podobnie jak wyzej, ale po drugiej stronie spektrum swiatla. bardzo rzadka, malo popularna technika, dajaca jeszcze bardziej zakrecone rezultaty niz IR. troche przykladow i opisow mozna znalezc u Bjřrna Rřsletta: http://www.naturfotograf.com/index2.html)
    www albo tez flickr

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dużo ciemniowych praktyk.
    Solaryzacje, grafizacje, izohelie...
    fotografiowanie na błonie graficznej.
    Różne wywoływanie.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Miasto
    Śląsk

Domyślnie

a cos co by sie dalo zrobic niewielkim kosztem w cyfrze?

Miasto
    Poznań

Domyślnie

hahaha.
    musisz oddać na jutro?

nic mi do głowy nie przychodzi.
    ALe z powiększalnika znośną grafizację można wyciągnąć w parę godzin. ;P

W zasadzie - można też zrobić grafizację na cyfrze. (tzn psem).
    Bo grafizacja to tylko i wyłącznie czernie i biele- bez półtonów.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chomiczq Zobacz posta
    a cos co by sie dalo zrobic niewielkim kosztem w cyfrze?
    Photoshop i zabawa wbudowanymi filtrami .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów