Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: Kolejne wybory

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Polski konserwatyzm budzi panikę, strach i powszechne oburzenie
    No właśnie, ale czy nie myślisz, że m.in. właśnie dlatego, że my naszych amiszów albo pogoniliśmy, albo zmusiliśmy do porzucenia swych obyczajów, języka, wyznania - tego wszystkiego, co było im bliskie i drogie. I to mimo, że gospodarczo byli bardzo korzystni dla kraju - zajmowali mokradła, osuszali je i zamieniali w tereny uprawne.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    No właśnie, ale czy nie myślisz, że m.in. właśnie dlatego, że my naszych amiszów albo pogoniliśmy, albo zmusiliśmy do porzucenia swych obyczajów, języka, wyznania - tego wszystkiego, co było im bliskie i drogie. I to mimo, że gospodarczo byli bardzo korzystni dla kraju - zajmowali mokradła, osuszali je i zamieniali w tereny uprawne.
    Kiedy to się stało? I kto to zrobił? Kaczyńscy? PIS? Giertych?
    Czy fakt, wymordowania przez niemców 8 milionów żydów sprawia, że (pomimo odradzających się właśnie ruchów nacjonalistycznych w Niemczech) nazywani są antysemitami? Mordercami? Bandziorami Europy?

BTW: a propos łatki antysemityzmu: według statystyk polska ma po USA i Izraelu największą liczbę na świecie publikacji rocznie dotyczących judaizmu. Do tego dochodzi kilka absolutnie kultowych wydarzeń kulturalnych całkowicie poświęconych kulturze żydowskiej. Ale dla NYT to my jesteśmy antysemitami europy, zakałą demokracji i tolerancji. Bo kibole piszą sprayem na przystankach Jude raus. Tylko czy inteligencja i opiniotwórcza prasa nie powinna tego odsróżniać
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Kiedy to się stało? I kto to zrobił? Kaczyńscy? PIS? Giertych?:
    Eh, Kubaman, proszę, to ty użyłeś amiszów jako przykład demokracji, a nie ja. Tak samo mordów na Czeczenach i Kurdach. Ja napisałem, że tego nie rozumiem i proszę cię o wytłumaczenie. Więc proszę, nie odwracaj pytania.

Ze swojej strony myślę, że jest jakaś ciągłość historyczna dzisiejszej polskiej polityki prawicowej, która odróżnia nas od podobnych nurtów politycznych w innych krajach. Wyraża się to chociażby w opieraniu się o skrajnie zachowawcze skrzydło kościoła. Można powiedzieć - od Skargi do Rydzyka.

Uprawnienia umieszczania postów