Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: Kolejne wybory

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie Kolejne wybory

W sumie mam jutro swoje wlasne wybory i mialem dac sobie spokoj
    z tymi polskimi, ale zobaczylem to i mna znow troche wstrzasnelo:

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...odzenia,809990

Przeczytalem tez, ze w ostatnich badaniach koalicja wysuwa sie na
    prowadzenie, ich kandydat np. ma szanse na zostanie prezydentem
    Warszawy. Czy jest cos co mogloby sie stac, by ludzie przejrzeli
    na oczy, czy tez ich mozgi sa juz tak wyprane przez "patriotyczno"-koscielna
    papke, ze szans juz zadnych nie ma? Dla mnie testem beda te wybory,
    jesli pis zdobedzie znaczaca ilosc (~20-25% lub wiecej) glosow,
    to zakladam, ze jednak to drugie i nadziei nie ma.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

hej snowboarder, a może po prostu nie potrafisz odróżnić tej propagandowej papki od życia, które toczy się normalnie, i co tu dużo mówić aktualnie w lepszym kierunku niż powiedzmy dwa lata temu? Ludzie to głównie widzą, a pyskówki, wywiady i palenie czarownic to igrzyska prasy (wliczając zachodnią) Nie głosuję na PIS, ale wyrywanie włsów z głowy jest charakterystyczne właśnie dla propagandzistów, tyle że innej opcji

Generalnie demokracja to taki system: w Hiszpanii geje i lesbijki biorący śluby i adoptujące dzieci (niedługo), w Belgii eutanazja, w USA Amiszowie, w Turcji torturowanie Kurdów - a w Polsce konserwatyzm.

EDIT: tak aby trochę podgrzać
    w USA obok kilkunastu milionów ludzi wierzących w UFO i zjawiska paranormalne żyje bardzo duża grupa (wielomilionowa), zwłaszcza protestantów - która neguje teorię ewolucji Darwina i popiera teorię kreacjonizmu. Do tego stopnia, że w wielu szkołach w niektórych stanach USA zaprzestano wykładania teorii Darwina, bo nauczycielom groziło pobicie, szykany, utrata pracy. Również ze strony wysoko postawionych lokalnych urzędników. Jest to informacja, którą niedawno usłyszałem w radiu TokFM, IMHO bardzo dobrej stacji, której właścicielem jest wydawca Gazety Woborczej - ostatniego na świecie medium, które można by posądzać o popieranie obecnych rządów.
    Czy to oznacza koniec USA?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

W temacie USA i teorii ewolucji, polecam ostatni odcinek South Parku

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

PISs off zdobedzie duzo glosow, bo trafia w trwardoglowy elektorat. podobnie LPR i Samoobrona, choc tym troche spadlo poparcie ogolne.
    to inne partie maja gorzej, bo trafiaja do ludzi na kapke wyzszym poziomie, a z tych wielu emigruje, albo ma inne zajecia w zyciu nic politykierowanie.

dobre strony tego rzadu: sa zbyt zajeci trafianiem do swojego elektoratu bunczucznym wymachiwaniem szabelka i krzyczeniem glosnych hasel, zeby zajac sie gospodarka. a ta, jak wiadomo, kwitnie w najlepsze gdy partyjne imbecyle sie do niej nie mieszaja

tak czy siak, do wyborow ide glosowac na kogos innego niz milosciwie nam panujace kurduple i wiernie lizace im **** Romki i Andrzeje...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Tak aby trochę podgrzać
    w USA obok kilkunastu milionów ludzi wierzących w UFO i zjawiska paranormalne żyje bardzo duża grupa (wielomilionowa), zwłaszcza protestantów - która neguje teorię ewolucji Darwina i popiera teorię kreacjonizmu.
    Czy to oznacza koniec USA?
    Co tu podgrzewać? To już u nas jest. Protestancki pas biblijny w USA jest bliższy polskiemu protestantyzmowi, aniżeli protestantyzm szwedzki, niemiecki, szwajcarski, holenderski, czy 90% protestantyzmu pólnocnoamerykańskiego. Ale dla tych ludzi z Missouri, czy okolic, Kalifornia Snowboardera, czy Nowy Jork są bardziej egzotyczne, niż dla Polaków.

Cytat z Kubamana:
    Generalnie demokracja to taki system: w Hiszpanii geje i lesbijki biorący śluby i adoptujące dzieci (niedługo), w Belgii eutanazja, w USA Amiszowie, w Turcji torturowanie Kurdów - a w Polsce konserwatyzm.

No, Kubaman, a w domu wszyscy zdrowi?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    W sumie mam jutro swoje wlasne wybory i mialem dac sobie spokoj
    z tymi polskimi, ale zobaczylem to i mna znow troche wstrzasnelo:

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...odzenia,809990
    jasssne - snowborder wiesz CO to jest RNL ? i z czego poswstalo ? to tak jak by sie przejmowac glosami wariatow ;-) w dodatku "prezes" RNL jest podejrzewany o pedofilie ... co za motloch - a ty zaraz powiesz ze to norma w PL

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Cytat z Kubamana:

No, Kubaman, a w domu wszyscy zdrowi?
    Zdrowi, dziękuję. U ciebie pewnie też, choć z kulturą nieco na bakier jak widzę. Jesli nie zrozumiałeś, możemy porozmawiać, byle na poziomie.

Mogłem podać przykład - mordowanie w demokratycznej Rosji Czeczenów itd, itp. Jakoś nie słyszę, żeby FT czy Suddeutsche Zeitung pisał raz w tygodniu o tej sprawie, która jest prawdziwym problemem Europy, demokracji i honoru. I jest takich spraw masa. Kaczyńscy i Polska to łatwy cel, idealnie pasujący do dowcipów o polakach złodziejach, nierobach itp. Ruscy jacy są tacy są, ale to nie wypada.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ...możemy porozmawiać...
    OK, pogubiłem się. Rozumiem, co wspólnego ma demokracja w USA z amiszami. ale czy jest to przejaw jej zwyrodnienia? W Polsce zwolennicy Menno Simmonsa (a było ich sporo), a także Komensky'ego i innych zostali siłą zmuszeni do porzucenia swego wyznania, i to jest jakaś alternatywa (dla wielu pewnie i zdrowsza :grin: ). Ale co wspólnego ma demokracja i amiszowie z mordowaniem Kurdów i Czeczenów? Rosja i Turcja jako systemy zaawansowanej, wręcz dekadencyjnej demokracji? Tu musisz mi pomóc, Kubaman, tego nie pojmuję.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Bo demokracja to taki chory ustrój w ktorym 51% społeczeństwa może przegłosować, żeby pozostałe 49% wymordować - to taki cytacik nawet nie wiem skąd do konca ale utkwil mi w glowie. I Kubamanowi pewnie chodzi o to, że na tym własnie polega istota demokracji, ze w jednym kraju rzadzą Zielonoswiatkowcy w drugim Niebieskoocy a w trzecim zwolennicy kapusty kiszonej - bo tak wybrał naród. pozdrawiam
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie mają nic wspólnego ze zwyrodnieniem - tak jak i Kaczyńscy i polacy wybierający jak im się podoba i kogo chcą. Zestawienie było wielowątkowe, chciałem pokazać coś innego - a mianowicie, że Amiszowie w USA mają wielkie poważanie, szacunek i publiczne uznanie dla wartości które wyznają. I choć Weird All się z nich nabijał w teledysku, to generalnie są szanowani. Polski konserwatyzm - jakkolwiek się od niego dystansuję w tej formie, którą prezentują rządzący - budzi panikę, strach i powszechne oburzenie w mediach i wśród niektórych, zwłaszcza lewicujących środowisk i polityków zachodnich.

Pozostałe przykłady - dobrane wyrywkowo, bo można by je mnożyć - miały pokazać, że nawet w sprawach o wiele poważniejszych brak jest konsekwencji, rozumu i proporcji w tychże opiniach. Już widzę, jakie teraz będą głosy na zachodzie, gdy się ponoć okazuje, że przed wyborami prezedenckimi w Warszawie atrapy bomb mogli podłożyć przedstawiciele organizacji gejowskich (info z dzisiejszego poranka). To musi być manipulacja władzy - takich realcji się spodziewam.

EDIT: aby to ująć bardzo krótko - nie podoba mi się obłuda traktowania demokracji polskiej jako gorszej od np. rosyjskiej czy belgijskiej, tylko dlatego że w Polsce tolerancja nie jest traktowana jako samowolka.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów