Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: Kolejne wybory

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Jeszcze jeden zamach terrorystyczny i "przepisy bezpieczeństwa" rozwalą tą całą wolność...
    To jest pewien problem.

Ale nie został wybudowany na terenie Polski, tylko na terenie Generalnej Gubernii, podległej III Rzeszy. Polska nie istniała jako twór państwowy (przynajmniej nie na tych terenach), więc nie mogła nic budować.
    Tylko, ze edukacja na swiecie nie zaglebia sie w takie detale. Smiem watpic czy w Polsce znajdziesz ot tak na ulicy jakiegos 20-30 latka, ktory o tym dokladnie wie, mimo ze to nasza historia.

Podobnie, Nowy Jork nie jest miastem Indiańskim mimo, że stoi na terenach, które kiedyś należały do Indian.
    Zapytaj kogos w Polsce pod czyja okupacja byl NY przed utworzeniem Stanow. Albo czy ktos potwierdzi ze NY bylo przez krotki czas stolica.

Tak samo Wlosi nie wiedza, ze oboz byl w tamtym okresie na terenie podleglym do innego panstwa. Nas tez nikt nie uczyl jakie to panstewka kiedy byly w Chinach czy na innym dalekim zakatku swiata. Albo kto nimi rzadzil. A nawet jesli bylo w ksiazce i programie nauczania kto o tym pamieta?

Tyle, że to celowa działalność pewnych środowisk międzynarodowych, które domagają się odszkodowań od Polski.
    Wiem wiem, uklady wszedzie... Niedobre uklady.

Nadal mysle ze to glupi blad niedoinformowania i naturalnego nazewnictwa a nie czyn zamierzony. Najwazniejsze zeby wiedzieli kto tam kogo mordowal.

A Ci ktorym tak bardzo nieprecyzyjnosc przeszkadza niech w pierwszej kolejnosci zadbaja o odpowiednia informacje w samym obozie.
    ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie potępiam Niemców czy Sowietów za atak na Polskę.
    właściwie to brak mi słów...
    Pozdrawiam
    Slick

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slick Zobacz posta
    właściwie to brak mi słów...
    A mi szkoda, że Śląsk nie został dołączony do Niemiec.
    Albo, że nie został 'wyodrębniony'.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

...Takiej władzy w naszych progach wszyscy chcielibyśmy podziekować, w kilku nie do konca pieknych słowach...(Coma)
    Tak trochę OT ale jednak nie do końca
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    A mi szkoda, że Śląsk nie został dołączony do Niemiec.
    Albo, że nie został 'wyodrębniony'.
    moj ojciec tez tak mowil, co prawda o autonomii to on slyszec nie chcial, napewno gorzej by nam nie bylo gdybysmy byli przylaczeni (bo czy moze byc gorzej niz jest? dobra nie bylo pytania juz wiem co chcecie napisac ), ale czy do konca bylibysmy niemcami? Teraz tylko dzieki Gierkowi slask jest bardziej polski niz czeski czy niemiecki, maly OT z mojej strony, bo ja w moim "miescie" czuje sie obco, musialem sie zasymilowac z ludzmi z pomorza z centrum, ze sciany wschodniej i zachodniej, na tej samej ziemi gdzie od paru pokolen mieszkala moja rodzina, czy jest mi przez to lepiej czy gorzej ? niewiem... napewno jest mi smutniej kiedy slysze jak dzieciaki smieja sie z "kozla ofiarnego" ktory mowi slaska gwara a nie piekna polszczyzna... tutaj ! cholera gdzie powinien byc z tego dumny, on sie tego musi wstydzic... uczmy sie tolerancji....wypieprzmy faszystow kazdej materii z rzadowych stolkow... pojde na wybory, tym razem nie bede sie czul winny ze nie oddalem glosu...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Tylko, ze edukacja na swiecie nie zaglebia sie w takie detale. Smiem watpic czy w Polsce znajdziesz ot tak na ulicy jakiegos 20-30 latka, ktory o tym dokladnie wie, mimo ze to nasza historia.
    Kuchatek, przyznałbym ci rację gdyby nie fakt, że:
    - po pierwsze brak wiedzy nie jest wytłumaczeniem popełniania tego typu niestosowności. Nie ważne czy znasz islam, ale buty ściągniesz w meczecie bo inaczej cię spotka mega obciach. W kościele nakrycie głowy ściąga już dużo mniej "cywilizowanych" ludzi. Przypadek?
    - Dziennikarze to nie byle matoły z ulicy, nieważne czy polskiej czy włoskiej czy amerykańskiej. Oni muszą się znać rozróżniać i udzielać właściwych i rzetelnych informacji. Inaczej są podejrzewani o celowe wprowadzanie w błąd i tu mamy taki przypadek (sprawa się powtarza n-ty raz)
    - polska dyplomacja zrobiła ostatnio sporo, aby nawet najgłupszym dziennikarzom uświadomić, kto budował obozy i mordował żydów. Zarówno we Włoszech - co czytamy w artykule, jak i ogólnie na świecie. Zmieniono ostatnio oficjalną nazwę obozu (zyskując aprobatę Unesco) na Były Nazistowski Niemiecki Obóz Koncentracyjny i Zagłady Auschwitz-Birkenau. Czy podawanie oficjalnej nazwy dla dziennikarza może w ogóle stanowić problem? Nie, i jest to podstawa przypuszczania, że są to działania celowe.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    ... napewno jest mi smutniej kiedy slysze jak dzieciaki smieja sie z "kozla ofiarnego" ktory mowi slaska gwara a nie piekna polszczyzna... tutaj ! cholera gdzie powinien byc z tego dumny, on sie tego musi wstydzic...
    Kurcze, mam podobne obserwacje dotyczące mojego miasta, poznańska gwara wymiera, ludzie znają tylko kilka sztandarowych słów (szneka, wymborek itp.).. Nie wiem z czego to wynika, ale mi żal, pamiętam moją ś.p. Babkę i Wuja, którzy nie potrafili inaczej mówić jak gwarą, to było piękne. Jak byłem małym chłopcem to z Ojcem obowiązkowo słuchaliśmy w radiu "Blubry Starego Marycha" (niedzialny program w którym gość opowiadał różne zabawne historie gwarą). Ktoś próbował to ratować, teraz jest kicha.

Moja smutna obserwacja jest taka, że powstał nowy język którym porozumiewają się nasi rodacy w kraju i zagranicą, składa się z czterech słów i różnych ich mutacji: kur....a, pie....le, ch...j, ***...ć. Aż dziw bierze jakie to "pojemne" słowa i ile można tymi słowami powiedzieć.

Aha, trzeba wymyśleć jakieś przekleństwa, bo te są tak pospolite, że niedługo przestaną działać.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Nie, i jest to podstawa przypuszczania, że są to działania celowe.
    Są lepsze przesłanki, artykuł p. Dawida Warszawskiego (pseudonim "artystyczny" o ile się nie mylę, ale o antysemityzm nikt go nie posądzi) http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,3275402.html

Na szczęście ŚKŻ [Światowy Kongres Żydów], znany z werbalnych wybryków ("Polska będzie upokarzana" Kalmana Sultanika sprzed lat dziesięciu czy oskarżenie Komisji Europejskiej o "czynne i bierne" wspieranie antysemityzmu dwa lata temu), nie reprezentuje, wbrew swoim ambicjom, całego światowego żydostwa.
    Polska miała byc upokarzana, do czasu aż nie zadośc uczyni Żydowskim roszczeniom majątkowym. Jeszcze tego nie zrobiła.

Jeszcze cytat z wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Przedsi...stwo_Holocaust

Były sekretarz Światowego Kongresu Żydów, Izrael Singer, żądając od Polski 60 miliardów dolarów odszkodowania za mienie pozostawione przez ofiary Holocaustu na terenie Polski, użył sformułowania, iż w razie nie spełnienia tych żądań, Polska „będzie upokarzana na arenie międzynarodowej”, co według zwolenników tej teorii jest szantażem.
    Trochę im się tylko nazwiska mieszają.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nie ważne czy znasz islam, ale buty ściągniesz w meczecie bo inaczej cię spotka mega obciach. W kościele nakrycie głowy ściąga już dużo mniej "cywilizowanych" ludzi. Przypadek?
    Ja ze swoja nieuwaga mam duze szansa na wpakowanie sie do meczetu w butach

W wielu religiach nie ma obowiazku sciagania nakrycia w swiatyniach. W meczecie pewnie stoi kilka par i mozna sie domyslic widzac ludzi bez butow dalej. Czapek przed wejsciem nie znajdziesz, wiec latwiej o pomylke.

- Dziennikarze to nie byle matoły z ulicy[...]
    Niestety dziennikarze bardzo czesto udowadniaja ze ich wiedza na dane tematy o ktorych pisza badz mowia jest bardzo kiepska. W wyniku braku starannosci w uzyskiwaniu informacji czesto popelaniaja bledy.

Czy podawanie oficjalnej nazwy dla dziennikarza może w ogóle stanowić problem? Nie, i jest to podstawa przypuszczania, że są to działania celowe.
    Aby takie dzialania byly celowe trzeba chyba jednak troche wiecej jak pojedynczego dziennikarza... To juz wychodzi znacznie wieksza i ciekawsza siatka jak caly uklad z ktorym walcza w Polsce.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

zaraz bedzie po wyborach ;-) wiec moze sie komus przyda link na pozniej
    http://wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoKraj.html

no i pamietajcie jutro do urn !!!

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów