Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: 85 f1.8 USM test ostrości

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Portret drukarki masz A nawet prawie profil, tylko wladować do PS'a i ładne wydruki wyjda
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Ja tam chcę jakieś portreciki tym szkiełkiem a nie napisy, do tego powinno służyć.
    http://www.pbase.com/vitez/nowe - te 3 kolorowe

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Testy ostrości to się robi na ISO100 i ze statywu. Wg mnie fotografowana scena i parametry aparatu są dobrane w sposób nie mający z testowaniem nic wspólnego. Do tego nie ma pewności czy AF za każdym razem trafił dokładnie w celowany punkt czyli nie ma pewności że mniejsza ostrość na którymś ze zdjęć jest wynikiem słabszej optyki / otworu przysłony.
    Idź robić ciekawsze zdjęcia zamiast bawić się w testy
    Dla mnie osobiście taki test jest bardziej użyteczny niż "test profesjonalny" przy ISO100 i ze statywu a w dodatku na perfekcyjnie oświetlonym obiekcie. A to dlatego że przecież większość fotek jakie się robi to właśnie z ręki i w trudniejszych warunkach światła gdzie trza podbić ISO. Chodzi o rzeczywiste możliwości obiektywu w warunkach przeciętnych a nie symulowanie warunków IDEALNYCH które w naturze występują rzadko.
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icik Zobacz posta
    Dla mnie osobiście taki test jest bardziej użyteczny niż "test profesjonalny" ...
    Testy "profesjonalne" mają jedną podstawową zaletę, której w sposób tu zaprezentowany nie da się osiągnąć - porównywalność.
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

może ktoś napisze mały tutorial "jak wykonac test obiektywu"

a uzyteczność szkła najlepiej sprawdza sie w boju.... w akcji... przy pracy
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CoNic Zobacz posta
    Testy "profesjonalne" mają jedną podstawową zaletę, której w sposób tu zaprezentowany nie da się osiągnąć - porównywalność.
    Ja nie podważam sensowności testów profi i tak jak napisałeś dla porównania szkieł itp. tylko stałe niezmienne warunki dla wszystkich testowanych akcesoriów dają obraz pełnej wartości. Jestem amatorem więc i testy amatorskie do mnie bardziej przemawiają bo są dla mnie bardziej miarodajne.
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icik Zobacz posta
    ...Jestem amatorem więc i testy amatorskie do mnie bardziej przemawiają bo są dla mnie bardziej miarodajne.
    Icik... ale na tych trzech zdjeciach nie ma różnicy przecież.... a ocenianie różnicy przy iso 640 jest pozbawiona sensu bo nic nie daje.... w ogóle mam wrażenie, że test jest świetnym pretekstem do późniejszego nie-robienia-zdjęć, lub wręcz odwrotnie.... test sam w sobie jest świetnym samowystarczalnikiem (kupiłem sobie obiektyw, ale co by tu nim sfotografować.... ni nie wiem.... Wiem! zrobię test! - mniej więcej tak to brzmi). Mnie sprawia wielką przyjemność robienie zdjęć aparatem AMI 66 (jakość powala - jeśli ktoś zna temat będzie widział o co chodzi ).... życze wielu udanych i ciekawych fotografii-nie-testów.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów