Portret drukarki maszA nawet prawie profil, tylko wladować do PS'a i ładne wydruki wyjda
![]()
Portret drukarki maszA nawet prawie profil, tylko wladować do PS'a i ładne wydruki wyjda
![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
http://www.pbase.com/vitez/nowe - te 3 kolorowe![]()
Dla mnie osobiście taki test jest bardziej użyteczny niż "test profesjonalny" przy ISO100 i ze statywu a w dodatku na perfekcyjnie oświetlonym obiekcie. A to dlatego że przecież większość fotek jakie się robi to właśnie z ręki i w trudniejszych warunkach światła gdzie trza podbić ISO. Chodzi o rzeczywiste możliwości obiektywu w warunkach przeciętnych a nie symulowanie warunków IDEALNYCH które w naturze występują rzadko.
Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.
Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł![]()
może ktoś napisze mały tutorial "jak wykonac test obiektywu"
a uzyteczność szkła najlepiej sprawdza sie w boju.... w akcji... przy pracy
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Ja nie podważam sensowności testów profi i tak jak napisałeś dla porównania szkieł itp. tylko stałe niezmienne warunki dla wszystkich testowanych akcesoriów dają obraz pełnej wartości. Jestem amatorem więc i testy amatorskie do mnie bardziej przemawiają bo są dla mnie bardziej miarodajne.
Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.
Icik... ale na tych trzech zdjeciach nie ma różnicy przecież.... a ocenianie różnicy przy iso 640 jest pozbawiona sensu bo nic nie daje.... w ogóle mam wrażenie, że test jest świetnym pretekstem do późniejszego nie-robienia-zdjęć, lub wręcz odwrotnie.... test sam w sobie jest świetnym samowystarczalnikiem (kupiłem sobie obiektyw, ale co by tu nim sfotografować.... ni nie wiem.... Wiem! zrobię test! - mniej więcej tak to brzmi). Mnie sprawia wielką przyjemność robienie zdjęć aparatem AMI 66 (jakość powala - jeśli ktoś zna temat będzie widział o co chodzi).... życze wielu udanych i ciekawych fotografii-nie-testów.
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....