Nie wiem, gdzie zaproponowałeś, jak na PM to nic nie mam.
17tego nocą jestem w Warszawce z aparatem, ale niestety na zleceniu. Jest szansa, że skończę wcześniej, wtedy do Was dokoptuję. Po prostu zadzwonię do Sebka i spytam gdzie jesteście.
18tego (nie wiem jak zdecydujecie), to zupełnie odpada, bo jestem w Berlinie i robię dokładnie to samo, tylko sam (to znaczy zamówione fotografie nocnej architektury do jakiejś publikacji).
Jeśli mogę Wam zasugerować jakieś rozwiązania dotyczące doboru pory, miejsc i takie tam, to na pewno lepiej pójść zdecydowanie później i wybrać deszczową porę. Zaczynając o 1 w nocy macie luksus pustego kadru, gdy będziecie chcieli "ducha", to przegnacie po planie kolegę. Mniej jest wtedy menelstwa, mniej pijanych, namolnych dziadków i generalnie można się skupić nad kadrem.
Oświetlenie i warunki będziecie mieli zbliżone do tych:
więc jest szansa na kawał naprawdę ciekawych zdjęć.
Co do miejsc: wersja light - starówka, ale mam mały odruch wymiotny na samą myśl. Wersja hardcore i tylko gdy będzie przynajmniej 10 cieżkich statywów - stara Praga. Tam jeszcze można zrobić trochę naprawdę ciekawych klatek. Tylko trzeba się spieszyć, bo coraz więcej tam szkła a coraz mniej starych, nastrojowych bram.
Dla tych, którzy nie wiedzą czego się spodziewać a chcą się jakoś przygotować - fragment forumowej biblioteczki:
http://canon-board.info/showthread.php?t=8255