Strona 1 z 39 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 388

Wątek: Plener Warsaw by night - 17 listopada

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie Plener Warsaw by night - 17 listopada

Koledzy, po ostatnim plenerku w Arkadii, który wywołał sporo emocji ale dał też sporo pomysłów na nowe spotkania, proponuję plener nocny w Warszawie.
    Spotkanie doświadczonych użytkowników i nowicjuszy w miłej i przyjaznej atmosferze bez kopania po kostkach i dla samej przyjemności fotografowania.
    Proponuję aby był to piątek 17 listopada ale może być też sobota 18, jak będziecie chcieli.
    Miejsce bliżej nie określone, zostawiam to do dyskusji i czekam na propozycje.
    Plenerek dostępny jest dla każdego niezależnie od wieku, płci i umiejetności, liczy się dobra zabawa. Możemy jeszcze wymyśleć jakieś ciekawe miejsce pod Warszawą.
    Na dobry początek załączam zdjęcie z jednego z nocnych wypadów.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Coś już napisał
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

Piszę się. Jak będzie takie towarzycho jak w Arkadii, to nie mam wątpliwości. I ni zatrzyma mnie żadna gorączka, egzamin, ani nic w tym typie. Mac, dopisz mnie do listy.
    ,

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

A piwko bedzie? ;-)

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pisze się na nocne strzały w Warszawie. Miejsce najlepiej jakies ogólnodostępne, tak, żeby trochę światła było, trochę ludzi i trochę miejsca na statywy. Potem się możemy przemieszczać. Gdyby nie zasoby toreb i plecaków niektórych, a także odległości to zaproponował bym jako zwieńczenie pleneru wypad na jakieś piwko, albo grzane wino. Jednak zawaham się z taką propozycją. Choc może pomogłoby takie grzane wino, lub piwo uchronić się przed przeziębieniem.

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    A piwko bedzie? ;-)
    To ja tu pisze delikatnie o browarze, a ten prosto z mostu... hehe I to lubię

Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

No to może na zachętę, bo zapomniałem dodać w pierwszym poście.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Coś już napisał
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

Właściwie pomysłodawcą tego pleneru był oskarkowy, więc myślę, że powinien być jednym z pierwszych, którzy się na niego zapiszą. A tu nic. Może nie ma go na forum, bo nie podejrzewam, by zdezerterował
    ,

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do oskarkowego, to już mu zaproponowałem takowy plener. Jednak wieści od niego nie mam. Ale dzielny jestem i czekam

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

17, hmm... A o której godzinie? Teraz noc się dość wcześnie zaczyna, więc sądzę, że o 18-19 można by zacząć. Ja się piszę, ale nie wiem czy przyjdę.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Mac, świetna fota. Jak ją wykonałeś? Zachęca do eksperymentowania ;-)

Cytat Zamieszczone przez sepq Zobacz posta
    Właściwie pomysłodawcą tego pleneru był oskarkowy, więc myślę, że powinien być jednym z pierwszych, którzy się na niego zapiszą. A tu nic. Może nie ma go na forum, bo nie podejrzewam, by zdezerterował
    Pewnie poprawia swoją stronę WWW po uwagach Mac'a
    SEBIAN
    Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
    ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Oskarkowego też przyjmiemy z radością a nauki przyjmiemy w pokorze, bo to człowiek światły nie to co my szara masa knotorobów. No dobrze to żartem powiedziane.

Organizacyjnie, to termin nie jest sztywny, napewno weekend. W piątek wolałbym później z powodów czysto rodzinnych. W sobotę możemy zacząć nawet po 17.00.
    Im później tym mniej ludzi czyli preszkadzaczy kadrowych
    Nie widzę problemu aby zakończyć grzanym winkiem bo na piwo trochę zimnawo. Do dyskusji.
    Teraz najważniejesza sprawa, czyli miejsce i trasa oraz tematyka. Jak wiecie nie jestem z Warszawy i nie znam tego miasta jak Wy, dlatego czekam na sugestie.

Do tej pory razem ze Stratusem, Mmaszą i moim kumplem Liskiem (Nikon D200) zrobiliśmy w nocy mosty (Siekierkowski, Świetokrzyski i Poniatowskiego), starówkę. Reszta dla mnie w tej porze jest dziewicza.

Dyskutujemy a 16 listopada wieczorem podejmujemy ostateczne decyzje.

Strona 1 z 39 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów