Strona 21 z 39 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 388

Wątek: Plener Warsaw by night - 17 listopada

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Mam dokładnie takie samo podejście - dla mnie rónież to kolejny etap nauki.

Zastanawiam się nad zmianą statywu, bo mój się lubi trząść i nie oferuje opcji foto z poziomu torowiska. Na szczęście pstryka mam pod ręką w Łomiankach i chyba u nich coś nabędę. Czy ma to być wychwalana Sherpa 600? Czy da sobie radę ze stabilnym umocowaniem 70-200 z extenderem? Czy powinienem nabyć jakieś dodatkowe akcesoria do tego statywu? (z opcji szukaj już korzystałem, ale zapytać nie zaszkodzi)
    SEBIAN
    Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
    ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebian Zobacz posta
    Mam dokładnie takie samo podejście - dla mnie rónież to kolejny etap nauki.

Zastanawiam się nad zmianą statywu, bo mój się lubi trząść i nie oferuje opcji foto z poziomu torowiska. Na szczęście pstryka mam pod ręką w Łomiankach i chyba u nich coś nabędę. Czy ma to być wychwalana Sherpa 600? Czy da sobie radę ze stabilnym umocowaniem 70-200 z extenderem? Czy powinienem nabyć jakieś dodatkowe akcesoria do tego statywu? (z opcji szukaj już korzystałem, ale zapytać nie zaszkodzi)
    Nie mam za dużego doświadczenia ze statywami, ale niedawno kupiłęm ową Sherpę i jestem wyjątkowo mocno zadowolony. Myślę, że 70-200 powinna spokojnie unieść i nie będzie to dla niej zbyt wielkim obciążeniem. A jeśli masz tę wersję z pierścieniem do mocowania na statywie (70-200 f/2.8) to spokojnie możesz w Sherpę inwestować. No chyba że odczuwasz tak zwany luz finansowy w kieszenie, to nie wahaj się i kupuj manfrotto.

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Pojechałem po Sherpę, ale ubiegł mnie Dilbercik, który zakupił ostatnią i to odłożoną sztukę 600-tki. Tym samym poznałem osobiście pierwszego canoniera. Z ww. powodu musiałem zainwestować w coś innego, a Dilbercik pewnie miał niezły ubaw z mojego marudzenia i dociekliwości przy wyborze statywu. Nie wiem tylko, czy do wieczora zdążę nauczyć się obsługi tego potwora.

BTW: Jak wyglądają plany przed i po plenerze? W przypadku rozszerzenia godzin działania gdzie Was szukać? Mam telefony do Oddecha i Routlawa.
    SEBIAN
    Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
    ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Właśnie wróciłem do pracy z konferencji, muszę jeszcze wrócić do domu i się przebrać, więc pojawię się dopiero w zajezdni. I tu pytanie. Zna ktoś jakieś miejsce do zaparkowania w okolicach zajezdni, żeby nie trzeba się było przebijać pieszo przez pół Pragi? Z góry dziękuję za informację :-)
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem jak inni. Ja własnie kończe pracę, wsiadam w auto i spadam do domu.
    Tam będe oczekiwał na dalszy rozwój sytuacji.

A co do statywu, to trenuj A jak sobie nie dasz rady do wieczora, to przeszkolą Cię Ci, którzy już maja takie potwory

Cytat Zamieszczone przez CoNic Zobacz posta
    Właśnie wróciłem do pracy z konferencji, muszę jeszcze wrócić do domu i się przebrać, więc pojawię się dopiero w zajezdni. I tu pytanie. Zna ktoś jakieś miejsce do zaparkowania w okolicach zajezdni, żeby nie trzeba się było przebijać pieszo przez pół Pragi? Z góry dziękuję za informację :-)
    Pod sama zajezdnia jest parking. Poza tym ta część Kawęczyńskiej jest dobrze oświetlona. Polecam parkowanie przy wjeździe. Albo jak najbliżej.
    Sam nie wiem gdzie zaparkuję

Domyślnie

ja właśnie kupiłem sigme 10-20 i co mnie cieszy trafiłem w ostrą sztukę wiem bo poprzednią mi ukradli, do tego zanabylem jeszcze przejściówkę - czyli mogę używać helioska, nie wiem czy będę wczześniej ale postaram się być na zajezdni

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Wielkie dzięki oddech.
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Jeśli o szerokie kadry chodzi, to ja będę w stanie pożyczać od czasu do czasu na chwilkę KITa A co wcześniejszego focenia, to chyba żaden ciekawy pomysł się nie wyłonił...
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie przed i po

Przed sie nie udało , a po?
    Rozumiem że mosty , i ew coś jeszcze?
    Szkoda tylko że będzie ciemno jak raz robiłem zdjęcia starego miasta to niebo było jeszcze jako takie , i pare fajnych fotek zrobilem . Chyba że zaczekamy do świtu i coś weźmiey na cel

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebian Zobacz posta
    Pojechałem po Sherpę, ale ubiegł mnie Dilbercik, który zakupił ostatnią i to odłożoną sztukę 600-tki. Tym samym poznałem osobiście pierwszego canoniera. Z ww. powodu musiałem zainwestować w coś innego, a Dilbercik pewnie miał niezły ubaw z mojego marudzenia i dociekliwości przy wyborze statywu. Nie wiem tylko, czy do wieczora zdążę nauczyć się obsługi tego potwora.
    oj tak mialem ubaw ale przynajmniej Ty zainwestowales w lepszy statyw
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Strona 21 z 39 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów