Strona 2 z 39 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 388

Wątek: Plener Warsaw by night - 17 listopada

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebian Zobacz posta
    Mac, świetna fota. Jak ją wykonałeś? Zachęca do eksperymentowania ;-)
    Nauczyłem się od Nikoniarza, takiego co to nie wali po głowie. szkoda, że mieszka pod Poznaniem.
    Żadna tajemnica, ustawiasz zoom na obiekt, dajesz długi czas i idziesz z długiego końca na krótki. Mam trochę takich zdjęć.
    Jedyne co trzeba, to dobry statyw i płynny ruch ręką bez szarpania, nie zawsze się udaje.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Może zaczniemy w jakimś wysokim punkcie? Tak żeby zrobić kilka zdjęć Warszawy po zmroku jak jeszcze żyje pełnią. Może z PKiN, albo z Marriota? Stamtąd w każdą strone jest blisko. Jeśli będziemy odpowiednio odważni, może Praga Północ? Jest na niej ten klimacik starej Warszawy połączony z odnowionymi kamienicami. A może szlakiem oświetlonych budynków? Kościoły, cerkiew, Zamek Królewski. Inną opcją jest Dworzec Centralny (ale na samą myśl dostaję gęsiej skórki ze obawy przed porysowaniem maski i utraty sprzętu).
    Mieszkam w WWA dopiero 3 lata, więc nie mam za dużo doświadczenia. To moje propozycje. Naturalnie wszystko podlega dyskusji.

EDIT: Efekt za moment z okna przetrenuję na blokach, ciekawe jak będzie.

EDIT2: Już wiem, że mój statyw jest dobry może dla KIT'a. No cóż. Jeszcze nie czas na takie foty
    Ostatnio edytowane przez oddech ; 06-11-2006 o 23:47

Dopiero zaczyna Awatar Rafb
    Miasto
    Wwa - Kat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oddech Zobacz posta
    Może zaczniemy w jakimś wysokim punkcie? Tak żeby zrobić kilka zdjęć Warszawy po zmroku jak jeszcze żyje pełnią. Może z PKiN, albo z Marriota? Stamtąd w każdą strone jest blisko. Jeśli będziemy odpowiednio odważni, może Praga Północ? Jest na niej ten klimacik starej Warszawy połączony z odnowionymi kamienicami. A może szlakiem oświetlonych budynków? Kościoły, cerkiew, Zamek Królewski. Inną opcją jest Dworzec Centralny (ale na samą myśl dostaję gęsiej skórki ze obawy przed porysowaniem maski i utraty sprzętu).
    Mieszkam w WWA dopiero 3 lata, więc nie mam za dużo doświadczenia. To moje propozycje. Naturalnie wszystko podlega dyskusji.

EDIT: Efekt za moment z okna przetrenuję na blokach, ciekawe jak będzie.

EDIT2: Już wiem, że mój statyw jest dobry może dla KIT'a. No cóż. Jeszcze nie czas na takie foty
    hehe, w kupie siła!
    a co byście powiedzieli na stara pragę, bazylikę kawęczyńską, fabryke vódek itp... ??

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rafb pomysł całkiem niezły ale faktycznie kupą panowie kupą :-D

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

A do starej pragi brygada ochroniarzy nie jest potrzebna? Słyszałem różne opowieści o tej części miasta.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    A do starej pragi brygada ochroniarzy nie jest potrzebna? Słyszałem różne opowieści o tej części miasta.
    To wszystko zależy od tego ilu będzie nas, a ilu będzie "ich". Zasada jest prosta. Musi być nas więcej. Około 10 załatwi sprawę. hehe..
    A prznjamniej ocalimy część sprzętu

A poważnie, mnie się pomysł ze starą Pragą podoba. Może nie należy się zbyt głęboko zapędzać, ale liznąć to i owo... czemu nie

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do oskarkowego, to już mu zaproponowałem takowy plener. Jednak wieści od niego nie mam. Ale dzielny jestem i czekam
    Nie wiem, gdzie zaproponowałeś, jak na PM to nic nie mam.
    17tego nocą jestem w Warszawce z aparatem, ale niestety na zleceniu. Jest szansa, że skończę wcześniej, wtedy do Was dokoptuję. Po prostu zadzwonię do Sebka i spytam gdzie jesteście.

18tego (nie wiem jak zdecydujecie), to zupełnie odpada, bo jestem w Berlinie i robię dokładnie to samo, tylko sam (to znaczy zamówione fotografie nocnej architektury do jakiejś publikacji).

Jeśli mogę Wam zasugerować jakieś rozwiązania dotyczące doboru pory, miejsc i takie tam, to na pewno lepiej pójść zdecydowanie później i wybrać deszczową porę. Zaczynając o 1 w nocy macie luksus pustego kadru, gdy będziecie chcieli "ducha", to przegnacie po planie kolegę. Mniej jest wtedy menelstwa, mniej pijanych, namolnych dziadków i generalnie można się skupić nad kadrem.
    Oświetlenie i warunki będziecie mieli zbliżone do tych:
    więc jest szansa na kawał naprawdę ciekawych zdjęć.
    Co do miejsc: wersja light - starówka, ale mam mały odruch wymiotny na samą myśl. Wersja hardcore i tylko gdy będzie przynajmniej 10 cieżkich statywów - stara Praga. Tam jeszcze można zrobić trochę naprawdę ciekawych klatek. Tylko trzeba się spieszyć, bo coraz więcej tam szkła a coraz mniej starych, nastrojowych bram.

Dla tych, którzy nie wiedzą czego się spodziewać a chcą się jakoś przygotować - fragment forumowej biblioteczki:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=8255
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

oskarkowy, proponowałem to nie na priv, tylko w treści posta. Naturalnie w temacie związanym z plenerem w Nieborowie i Arkadii.

Przykre tylko, że nie czytałeś tego co się pisze na forum do Ciebie.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

oskarkowy, proponowałem to nie na priv, tylko w treści posta. Naturalnie w temacie związanym z plenerem w Nieborowie i Arkadii.

Przykre tylko, że nie czytałeś tego co się pisze na forum do Ciebie.
    Odbiję piłeczkę... Nie Ty proponowałeś, tylko ja proponowałem jako pierwszy taki plener. Podoba Ci się taka dyskusja? Też powinienem napisać, że to przykre, że nie czytasz oraz że przywłaszczasz sobie czyjeś pomysły? Czy taki poziom rozmowy jest dla Ciebie satysfakcjonujący?
    Jarek

Strona 2 z 39 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów