przepraszam ale moim zdaniem 0,57mln kolorow dla grafika to bardzo duzo.. dobrze, ze napisales "praktycznie". wiem jaka jest roznica miedzy 16,2 a 16,7 badz 16,77 - pracuje w hurtowni komputerowej i bawie sie troche w grafike![]()
panowie, prosze o uwagi wnoszace cos do tematu - LCD - ktory z dwoch
jutro płacę, kolega pakuje i wysyla, mam mu tylko powiedziec ktory
nie zobacze jak swieca oba , zobacze dopiero jak paczka przyjdzie, dlatego pytam was szanowni koledzy o rade
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
blum - jak pracujesz w hurtowni to wiesz pewnie ktorego bys sobie wziol
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Też mam Samsunga i jest OK
Pkt 8 regulaminu forum
samsungi od dawna maja dobre matryce i kazdy zachwyca sie ich jakoscia, kolorami, nasyceniem etc.
magi (mag innovision) rowniez mamy w ofercie i chyba nawet wiecej ich sprzedajemy i nie powiem bo swieca rowniez bardzo fajnie.
ja wzialbym iiyame albo eizo a najlepiej crt :P
wlasnie gwarancyjnie mi wymienili crt na lcdchce sprzedac i kupic pudlo
zeby stwierdzic, ktory lepiej swieci musialbym postawic je kolo siebie a takowych w ofercie chyba juz nie ma.
mag ma dvi i dsub, samsung ma tylko dsub (analogowe);
wlasnie znalazlem test samsunga - http://www.benchmark.pl/r.php?file=h...ng_SM913N.html , mam nadzieje, ze pomoze.
samsung: kontrast wiekszy o 100, jasnosc o 50, szybszy o 4ms, katy gorsze o 10* i lzejszy o 2kg ale to tylko liczby - dane wg producenta bardzo rzadko maja odwzorowanie w rzeczywistosci..
z tego co wiem to nie maja one za dobrych gwarancji jesli chodzi o pixele czy subpixele a tutaj ryzyko jest zawsze.. lg daje miesiac"rozruchowy", philips ma w ofercie matryce pierwszej klasy - 3 lata na px i subpx..
serio nie pomoge bo nie jestem zwolennikiem techniki idacej na przod w takim wydaniu.
Tak ale te 0,57 jest zdaje się jakoś interpolowane czy coś. Nie wiem dokładnie, wiem natomiast że po obejrzeniu paru monitorów na półce i poczytaniu testów wszystko oprócz 193p+ Samsunga i s1931 EIZO odpadło. Jako że s1931 jest na lepszych matrycach ( ze środka kryształu ) i ma lepszy serwis gwarancyjny + raczej brak możliwości wystąpienia hotów/badów itp to wziąłem EIZO. Tyle ode mnie![]()