Jeżeli nie są, to też może być taki objaw, poszukaj w sieci o tilt and shift.Soczewki powinny być równolegle do matrycy, starałem się tak zrobić
Pomijając oczywistość czyli małą GO spowodowaną za dużym otworem (masz w ogóle jakąś przysłonę?).
Jeżeli nie są, to też może być taki objaw, poszukaj w sieci o tilt and shift.Soczewki powinny być równolegle do matrycy, starałem się tak zrobić
Pomijając oczywistość czyli małą GO spowodowaną za dużym otworem (masz w ogóle jakąś przysłonę?).
EOS
Kolejna smiena macrodzięki za podzielenie się pomysłem
![]()
jeszcze taniej wyjdzie kit 18-55 i pierścien odwrotnego mocowania-jeśli oczywiście macie kit na stanie![]()
Na jakiej odległości ostrzy wam to cudo?? Mi na jakiś 10cm, pytam bo nie wiem czy czegoś nie spartoliłemjednak jakość mogę potwierdzić: REWELKA:-D jak na taki sprzęt
![]()
czy jesli mam w canonie a650IS tulejke 52->58mm to moge bez problemu zamotnowac to cudo od smieny z allegro za 61 zl ?
mam takie pytanie: czy moze ktos porównac ten wynalazek do raynoxa DCR-250? nie wiem czy zrobic sobie takie cos czy lepiej kupic raynoxa dcr-250 i uzywac go z moim tamronem 28-75?? który sprzet bedzie mial wieksza glebie ostrosci , który lepsza jakosc optyczna, ostrosc itp. ??
Jako, że to mój pierwszy post to witam wszystkich
Powiem tak - patent z obiektywem ze starego aparatu to bajka jak dla mnie
Wpadłem wczoraj na ten watek, spytałem ojca czy mu moge FED'a 5b rozkrecic i do dzieła :P
Z body feda wykręciłem gwint, z dekielka od canona musiałem wydłubać (dosłownie, bo nie miałem wiertarki pod reka i działałem nożem) odpowiednią dziurę, zamontowałem gwint i mam teraz przejściówkę na M39 do której dokręcam obiektyw z feda. Zdjecia z operacji: http://www.gimpuj.info/index.php?act...r;u=1;cat=2738
Jak będę miał chwilę to po maturze wyjdę w plener i tam lepiej potestuję możliwości![]()