Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: IXUS 850 czy 900 ??

alexcd
    Guest

Domyślnie IXUS 850 czy 900 ??

witam Mam problem, jestem amatorem jezeli chodzi o fotografie. Potrzebuje aparatu, ktory bede mogl zabiwerac ze soba wszedzie i robic dobre zdjecia z imprez z wyjsc na miasto i generalnie tak zeby byly dobre I mam problem, ze nei wiem ktory aparacik wybrac? Teraz posiadam IXUS 55 i jest on na prawde dobry, ale zdjecia wychodza troche rozmazane i jak jest ciemno to niestety nei wychodza wogole Tamte 2 aparaty ( 850 i 900 ) maja ISO 1600, to chyba dobrzE? Jak ktos moglby mi wytlumaczyc jak to dziala wogole? Jeden model przemawia bardziej poniewaz ma stabilizator obrazu, ale nie wiem ktory lepszy i bardzie wydajniejszy?? Bardzo prosze o pomoc... pozdrawiam

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alexcd Zobacz posta
    Jeden model przemawia bardziej poniewaz ma stabilizator obrazu, ale nie wiem ktory lepszy i bardzie wydajniejszy?? Bardzo prosze o pomoc... pozdrawiam
    Ja bym sie w ogole nie zastanawial. 900 ma 10 mpx i niby tytanowa obudowe. Niby. 850IS to ZDECYDOWANIE lepszy wybor. Sam myslalem nad nim jako backup do lustrzanki. Dlaczego:
    - szeroki obiektyw - odpowiednik 28mm w formacie 35mm
    - IS
    - bardzo uzyteczne ISO 400 i calkiem niezle jak na kompakt ISO 800 (o ISO 1600 zapomnij)
    - 7.1 mpx wystarczy az nadto

Wg mnie to calkiem niezle jak na prosty kompakt. Brakuje tylko wiekszego wyboru ustawien recznych (sa, jak to z reguly bywa, zakopane gleboko w menu). Tutaj masz test ze zdjeciami: http://www.dcresource.com/reviews/ca...ew/index.shtml

alexcd
    Guest

Domyślnie

Bardzo dziekuje wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo

alexcd
    Guest

Domyślnie

aha?? a jeszcze czemu zapomniec o ISO1600?? to jaka lipa? czy dlaczego??

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alexcd Zobacz posta
    aha?? a jeszcze czemu zapomniec o ISO1600?? to jaka lipa? czy dlaczego??
    Obejrzyj fotki w tym tescie, ktory podalem wyzej. ISO 1600 wyglada bardzo slabo. Tracisz duzo detali na zdjeciach i szum jest raczej nie do zaakceptowania.

alexcd
    Guest

Domyślnie

no wlasnie widzialem te zdjecia i nie ciekawie to wyglada Ale ogolnie dziekuje za linka do tych testow, bo na prawde super stronka. Bardzo dziekuje za pomoc. Teraz juz wiem co mam kupic i moze naucze sie jeszcze robic jakies sensowe zdjecia bo nie mowie ze profesjonalne dziekuje i pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów