Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Folia ochronna na ekran 30D

Mieszany widok

Awatar cardio
    Miasto
    Toruń

Cool

Witam wszystkich i pozdrawiam na początek.

Czytam forum już długo ale dopiero teraz zostałem sprowokowany do pierwszego posta hehe - może i dobrze.

Od ponad roku używam Canona 30D - według mnie folia jest zbędna.
    Aparat nosiłem w torbach, plecakach i specjalnie go nie chroniłem - po prostu wrzucałem i juz. Po roku takiego obchodzenia się ze sprzętem nie widze na wyświetlaczu ŻADNEJ ryski (sprzęt też ideał za wyjątkiem śladów na sankach lampy).

Dla odmiany powiem że założyłem folię poliwęglanową na ipoda i wygląda jak lodowisko po meczu hokeja

pozdr

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cardio Zobacz posta
    Od ponad roku używam Canona 30D - według mnie folia jest zbędna. Aparat nosiłem w torbach, plecakach i specjalnie go nie chroniłem - po prostu wrzucałem i juz. Po roku takiego obchodzenia się ze sprzętem nie widze na wyświetlaczu ŻADNEJ ryski (sprzęt też ideał za wyjątkiem śladów na sankach lampy).
    Ja mam jednak inne zdanie. Moja G3, ktora mam juz od paru lat, nosilem i nadal nosze wrzucona poprostu do plecaka. Wyswietlacz jest wyraznie porysowany, wiec z nowym aparatem bym nie ryzykowal. Ale to tylko moje zdanie.
    EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
    EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX

Awatar cardio
    Miasto
    Toruń

Cool

Cytat Zamieszczone przez Gizzmo Zobacz posta
    Ja mam jednak inne zdanie. Moja G3, ktora mam juz od paru lat, nosilem i nadal nosze wrzucona poprostu do plecaka. Wyswietlacz jest wyraznie porysowany, wiec z nowym aparatem bym nie ryzykowal. Ale to tylko moje zdanie.
    Nie wiem jaki plastik jest w G3 - byc moze jest inny niz w 30D.

Dla przykladu: mialem kiedys telefon SonyE T68i (jezeli dobrze pamietam) i sytuacja była podobna. Po długim czasie użytkowania zauważyłem że wyświetlacz nie ma rys. W innych Erykach, jakie mialem, juz sytuacja nie była tak kolorowa (rysy i to nie te w Taterkach ). Ktoś mi kiedyś tłumaczył, że ma to związek z czymś tam organicznym w tych plastikach - chemikiem nie jestem i dobrze już nie pamiętam o co chodziło.

IMO trzeba by posłuchać opinii użytkowników konkretnych linii produktowych.

pozdrawiAM

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

ja zakupilem sobie dzisiaj na allegro folie poliwenglanowa, jak ja dostane opisze czy bylo warto.
    http://www.allegro.pl/item209628727_...oliweglan.html

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    No to raczej alkohol a nie kwas tak podziałał.
    Poprawka, masz racje, zaraz zmienie-chochliki sie wkradly
    Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Co to za telefon?
    Siemens S55
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uprawnienia umieszczania postów