też czekam na te folie mocowane na wode, folie kaza zamoczyc w wodzie i przyłożyć do lcd zobaczymy co z tego bedzie, w każdym razie odradzam folie z klejem hama, zrobiłem próbke na telefonie zostawia klej ktorego usuniecie graniczy z cudem
też czekam na te folie mocowane na wode, folie kaza zamoczyc w wodzie i przyłożyć do lcd zobaczymy co z tego bedzie, w każdym razie odradzam folie z klejem hama, zrobiłem próbke na telefonie zostawia klej ktorego usuniecie graniczy z cudem
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
Mam folię na wodę. W zakupie było 6szt. Jedna przetrwała na LCD prawie rok, często w extremalnych warunkach. Fakt, że przy foceniu w intensywnym deszczu zaczęła trochę "jeździć" po LCD, ale przynajmniej dopasowało się ją ponownie i wycisnęło powstałe pęcherzyki powietrza.
Folia folii nierowna. Kiedys tam kupilem poprzez Ebay folie (na wode). Nie bylo problemu z przyklejeniem jak i z odklejeniem. Niestety pogarszala ona zdecydowanie jakosc obrazu na tyle, ze ja szybko sciagnalem. Pewnie nie uzywalbym nigdy wiecej folii i psioczyl na takowe jak wiekszosc tutaj, gdyby nie fakt, ze poradzono mi folie pewnej firmy specjalizujacej sie w tych foliach (niesty nie pamietam adresu w Niemczech, ale jak znajde to podam), ktora uzywam do dzisiaj, od dluzszego czasu. W ogole (!!) nie widac, ze jakas folia jest zalozona, powiem wiecej - obraz na wyswietlaczu sprawia wrazenie ostrzejszego, bardziej kontrastowego. Prosze mi podac wiec powod dla ktorego, uzywanie jej bylo by niecelowe, nawet jesli prawdopodobienstwo porysowania wyswietlacza nie jest zbyt duze?
kup sobie folie ktora zabezpiecza sie ekraniki konsolki SOny PSP. poszukaj na akkegro pod nazwa HORI. jest twarda , latwo zdejmowalna ( w tym ze nie pozostawia kleju zadnego) no i jest solidna , praktycznie nie widac ze jest na ekraniku (w koncu ma zabezpieczac konsole do grania a tam o "czystosc " i przejrzystosc ekraniku przeciez chodzi!. Koszt chyba 10 zl za jedna, Zakleisz sobie 2 ekraniki 30 D. Poleca,m
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Znalazlem ten adres.
http://www.m5000.de/
Zamówiłe na Allegro folię klejoną na wodę. Docieli mi na wymiar 20D. Kropla wody na folię, wyrównanie, godzinka schnięcia, i jest bajka. Aparatu nie zalalem bo nie było praktycznie czym. I co najlepsze w niecałych 8 zl zamknąłem się z przesyłką poleconą. :-)
Nex :cool:
Pozdrawiam,
Jurek.
Witam
http://www.allegro.pl/item207252802_..._ochronna.html
Mam taka kupiona u dostawcy - po dwoch miesiacach uzytkowania zastanawiam sie czy jej nie zdjac. Jednak troche gorzej widac podglad na ekraniku niz bez tej folii. Niby zaden wydatek wiec moze uspokoi twoje oczekiwania. Dla mnie moze jej nie byc - ale.... zona sie upiera
pozdr![]()
adasq
Ja tez kupilem folie taka na wodeSprawdza sie wysmienicie.
EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX
Witam wszystkich i pozdrawiam na początek.
Czytam forum już długo ale dopiero teraz zostałem sprowokowany do pierwszego posta hehe - może i dobrze.
Od ponad roku używam Canona 30D - według mnie folia jest zbędna.
Aparat nosiłem w torbach, plecakach i specjalnie go nie chroniłem - po prostu wrzucałem i juz. Po roku takiego obchodzenia się ze sprzętem nie widze na wyświetlaczu ŻADNEJ ryski (sprzęt też ideał za wyjątkiem śladów na sankach lampy).
Dla odmiany powiem że założyłem folię poliwęglanową na ipoda i wygląda jak lodowisko po meczu hokeja![]()
pozdr