Cytat Zamieszczone przez Słonko Zobacz posta
Dziękuję za komentarz, może Ktoś jeszcze coś napisze (może dla odmiany coś krytycznego ;-) )..
To ja bardzo chetnie Nie traktuj tego osobiscie, jestem dosc wybredny.

Napisze z punktu widzenia kogos, kto kupuje takie zdjecia, zeby je wykorzystywac w swoich projektach, bo jesli dobrze rozumiem, to wlasnie maja to byc zdjecia typowo stockowe? Jesli tak, to jak szukam zdjec, to takich ktore szybko kupuje, wklejam do projektu i siedzi, bo nie ma czasu, zeby spedzil 2 godziny nad obrabianiem jednej fotki, szybciej znajde lepsza.

1.
- Kompozycja mi sie nie podoba, za duzy balagan, do tego niektore paprochy wylaza poza kadr - sa uciete - wiec jak chcialbym to zdjecie gdzies uzyc w ramach centralnego akcentu w layoucie to musialbym sie bawic w przesuwanie/usuwanie tych skrajnych paprochow... Szybciej znajde fotke, ktora nie wymaga dodatkowej obrobki.
- Ostrosc - przy takim ukladzie chcialbym zeby wszystko bylo ostre, nie ma tu elementow powtarzalnych albo jakiegos kontekstu w tle (np. rozmyta kobieta pieczaca ciasto na tle kuchennego okna) a tutaj ostrosc jest na najbardziej ohydnym kawalku jablka, ktore zawsze wycinam nozem, nie mowiac o lufie cynamonu, ktora chce mi wydzgac oko
- Cienie - nie chce fioletowego cienia, wymaga obrobki co wiaze sie z dodatkowa praca. Poza tym widze tam dwa kierunki cienia, co ciekawe drugi jest szary, znowu klania sie dodatkowa obrobka.
- Tlo - biale tlo powinno byc biale a nie posiaac szare gradienty. Wiec albo robisz biale tlo tak, ze jest 100% biale na krawedziach, ze jak wkleje sobie to zdjecie i naloze przez Overlay to nie musze robic miekkim pedzlem dodatkowej maski. Albo robisz z zalozenia gradientowe lub kolorowe tlo, tylko wtedy zdecydowanie powinno takie byc. Teraz nie jest ani biale ani jakies kolorowe.
- Obiekt - w sumie same obiekty ok, tylko to jablko jakos tak nieladnie uciete, ma postrzepione krawedzie, nie sprawdzi sie jako przedmiot reklamy, nie zacheca do spozycia, nie jest glamour

Mam pisac o nastepnych?