Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: karta pamięci

ramosek
    Guest

Domyślnie karta pamięci

Witam!
    Nie mam doświadczenia w dziedzinie fotografii, stąd moje pytanie może wydawać się banalne.
    Zamierzam kupić Canona A95 i nie jestem pewien jaką kartę pamieci powinnienem dokupić. Wybrałem Kingston Compact Flash 256MB. A moze warto kupić Kingston Compact Flash 256MB ELITE PRO? Czy różnice w zapisie/transferze są istotne? Proszę o radę.

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Wiekszosc osob jest zdania, ze jesli roznica w cenie jest znaczaca, to nie ma sensu doplacac. Roznice sa znikome - widac je np. przy lustrzankach cyfrowych (ale tez nie sa kolosalne - dla mnie bardzo malo znacace). Zatem jesli roznica byla by wieksza niz 20 zlotych to kupilbym te tansza.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus
    ... Roznice sa znikome - widac je np. przy lustrzankach cyfrowych (ale tez nie sa kolosalne - dla mnie bardzo malo znacace). Zatem jesli roznica byla by wieksza niz 20 zlotych to kupilbym te tansza.

Hm.. dla mnie wlasnie temat na czasie: czy inwestowac w drozsza pamiec Pretec'a 512 MB Cheetah 80x - cena 243 pln. Prawie 100pln wiecej od Kingstone'a. Predkosci odczytu i zapisu podawane sa na poziomie 12/13 MB/s. Ale czy to wszystko sie przydaje ? Czy chodzi tylko o .. marketing ?

Zorientowanych prosze o rade.
    Docelowo zamierzam zmienic sprzet za miesiac na G5 lub G6 i jestem ciekaw jak tam widoczna bylaby roznica.

Pozdrawiam swiatecznie.
    Parteq

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

choćby ostatni link http://canon-board.info/viewtopic.php?t=2040 albo sto milionów wcześniejszych na ten temat!

[ Dodano: 26-12-04, 14:07 ]
    http://canon-board.info/viewtopic.php?t=1868
    http://canon-board.info//viewtopic.php?p=16256
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    albo sto milionów wcześniejszych na ten temat!
    No dobrze juz dobrze, faktycznie - pospieszylem sie z pytaniem. Mea culpa.
    Ale zeby tak krzyczes zaraz w swieta ?

Rodzinka dala sie we znaki ?

Pozdrawiam Swiatecznie
    Parteq

Adam_84
    Guest

Domyślnie

Teraz ja mam pytanko: czy do Canona A80 można rzucić kartę wielkości 512 MB lub większą? Instrukcja mówi o kartach max. 256 MB, a przed kupnem wolę się upewnić.

Uprawnienia umieszczania postów