Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: co kupic??

Krzysiek79
    Guest

Domyślnie co kupic??

witam wszystkich. chcialbym kupic aparat i mam dylemat,poniewaz chce kupic canon 400d ale ostatnio znajomy powiedzial ze nie bede mogl dac sobie z nim rady i ze poleca fuji 9500 bo jest latwiejszy i mi wystarczy na poczatek bo i tak nie wykorzystam jego funkcjii itd...... jestem osobiscie nastawiony na kupno canona ale chce zasiegnac rady juz wypasionych fotografow
    wiec prosze o porade

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Ja bym kupił Canona. Weź pod uwagę bogactwo optyki.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

kup canona...i spróbuj odnaleźć w tym fuji jego wewnętrzne fuji...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

400d wymaga dużo umiejętności. Jeśli jesteś gotów się uczyć i dalej inwestować w zestaw, to bierz 400d. Jak nie, to bierz jakąś małpę. Może być równie dobrze canonowa, jeśli wolisz, np. takie G7.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    400d wymaga dużo umiejętności. Jeśli jesteś gotów się uczyć i dalej inwestować w zestaw, to bierz 400d. Jak nie, to bierz jakąś małpę. Może być równie dobrze canonowa, jeśli wolisz, np. takie G7.
    dokładnie - któryś z forumowiczów napisał mi to samo
    a dodatkowo ze lustrzanke kazdu moze kupić ale należy pamiętać że to tylko preludium do wydatków... albo ją sprzedasz albo wpadłes...
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Tak, przy lustrzance z obiektywami "wysiada" kamera, komputer czy sprzęt audio

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Racja w tym ,że kupienie aparatu to dopiero początek góry lodowej (fianansowej). Jeżeli chcesz się pobawic fotografią to myślę ,że 400D jest wlaśnie tym co nalezy kupic.
    Jeżeli twoje chęci fotografowania wzrosną to wtedy musisz liczyc się z wydatkami , ale w przypadku 400 będziesz już miał porządny podkład (czyli body) a z tego FUJI to nie wiem czy będziesz zadowolony jak będziesz musiał go sprzedac i kupic cos lepszego.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Coś już napisał Awatar Firrdun
    Miasto
    London

Domyślnie

Tak tylko dodam swoje 10 groszy... Zadajac tego typu pytanie na tym forum trzeba sie spodziewac, ze 98% odpowiedzi bedzie na Canona, bo z doswiadczenia moge powiedziec, ze w swiecie fotografii ludzie strasznie przywiazuja sie do marek. I tak jak ktos "zakochal" sie w Canonie to raczej trudno go przekonac ze moze byc cos lepszego...
    Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8 L

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dokładnie: chcesz sie rozwijac i inwestowac (kase wydawac) kup 400D, a jak zamknac sie finalnie w kwocie i ogólnie uzywac kup małpke

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Wiadomym jest, że dSLR jest wymagającym sprzętem, trudniej nim zrobić fotkę niż kompaktem ale też daje takie możliwości jakich żaden kompakt nigdy nie da. Mam na myśli dobre tele, makro i szeroki kąt i fish eye i jeszcze parę innych zabaw. Tak naprawdę musisz sobie sam odpowiedzieć na pytanie w jakim zakresie chcesz poznać fotografię i co chcesz fotografować.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów