Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Wysokie ISO a jasne szkielka...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Sądząc po samplach w recenzjach Askey'a nic innego nie robią

Wysokie iso ma jedną wadę, tak jak wcześniej pisałeś: spadek ostrości.
    BTW: Kupiłeś 35L... ja się śmieję i czekam aż przedstawisz nam twoje nowe 85mm ...
    E, no spokojnie.. 35L jeszcze do mnie jedzie ze Stanów..
    U nas chcieli 6500 Chwilkę jeszcze poczekam.

Co do 85mm podtrzymuję swoje stare zdanie. Nie kupię 85L, bo to nie ma sensu. I to nie tylko ekonomicznego. Nie rysuję poniżej f/4, bo potrzebuję jakiejś akceptowalnej głębii i jakości. A przy f/4 werjsa f/1.8 jest po prostu rewelacyjna i nic jej nie brakuje. Bokeh co prawda ciut się różni, ale to nie usprawiedliwia takiej wagi i utraty szybkości AF (choć akurat na tym najmniej mi zależy).

BTW, czy jest jakaś możliwość skasowania postu z archiwum, gdybym za pół roku przejrzał nagle na inne oczy, a żonie odrosła kolejna nerka?
    Jarek

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    E, no spokojnie.. 35L jeszcze do mnie jedzie ze Stanów..
    U nas chcieli 6500 Chwilkę jeszcze poczekam.
    :
    Ile?? Ja place 25% mniej. Gdzie ty sie zaopatrujesz?
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Co do 85mm podtrzymuję swoje stare zdanie. Nie kupię 85L, bo to nie ma sensu. I to nie tylko ekonomicznego. Nie rysuję poniżej f/4, bo potrzebuję jakiejś akceptowalnej głębii i jakości. A przy f/4 werjsa f/1.8 jest po prostu rewelacyjna i nic jej nie brakuje. Bokeh co prawda ciut się różni, ale to nie usprawiedliwia takiej wagi i utraty szybkości AF (choć akurat na tym najmniej mi zależy).
    Ja bardzo lubie male GO i bardzo sporadycznie operuje czyms wiecej 4, nawet do samej 4rki dochodzac rzadko.
    Tak wiec jak na razie 85tka 1.2 to moj nastepny zakup. O ile nie pobije jej 135/2
    Pkt 8 regulaminu forum

Uprawnienia umieszczania postów