Też się swego czasu mocno tym ekscytowałem tj. foceniem dekielkaa tak całkiem poważnie to...mam wtedy sporo hot pixeli w np. Capture One są widoczne. I co z tego ?? Wywołanie do Tiffa czy jpg-a powoduje, że wszystkie te punkty znikają (dokładnie to poza jednym, ale o nim wiem
)
Moim zdaniem szumy na matrycy PRZY DŁUGICH CZASACH NAŚWIETLANIA to norma....
Wojtek72 - zrób na różnych czasach...1/60...1/15...1/4 i coraz dłużej..na najpierw ISO100 a potem coraz więcej.. Napisz kiedy się to pojawiają to będzie można wtedy myśleć co dalej![]()
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
Na zielonym to ISO popłynie, ale do 400 i szlus. Podaj kolego parametry zrobienia tego zdjęcia.
FOTOINKWIZYTOR
ja mysle za jak juz kupiles aparat to zdejmij dekielek idz rano na spacer i zrob klika normalnych zdjec
jak wszystko bedzie ok to spoko, a jak nie to wtedy zacznij dekielki, linijki i inne takie fotografowac bo nie daj boze jeszcze jakies ff czy bf ci sie przypaletaja a to juz, z padnietymi pikselami czy innymi takimi ,prawdziwa zaraza![]()
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner