Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Problem(?) z 400D

rtg
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    możesz jeszcze mieć włączoną redukcję szumu przy długich czasach.
    Nie... mam wyłączoną,tą funkcję...
    Btw.I teraz pytanie do Ciebie co ma wspólnego redukcja SZUMÓW z dead,hot ,czy bad pixelami...
    Hmmm...nie mogę znaleźć wspólnego mianownika...
    Ale może się nie znam...:wink:
    Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Też się swego czasu mocno tym ekscytowałem tj. foceniem dekielka a tak całkiem poważnie to...mam wtedy sporo hot pixeli w np. Capture One są widoczne. I co z tego ?? Wywołanie do Tiffa czy jpg-a powoduje, że wszystkie te punkty znikają (dokładnie to poza jednym, ale o nim wiem )
    Moim zdaniem szumy na matrycy PRZY DŁUGICH CZASACH NAŚWIETLANIA to norma....
    Wojtek72 - zrób na różnych czasach...1/60...1/15...1/4 i coraz dłużej..na najpierw ISO100 a potem coraz więcej.. Napisz kiedy się to pojawiają to będzie można wtedy myśleć co dalej
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Na zielonym to ISO popłynie, ale do 400 i szlus. Podaj kolego parametry zrobienia tego zdjęcia.
    FOTOINKWIZYTOR

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

ja mysle za jak juz kupiles aparat to zdejmij dekielek idz rano na spacer i zrob klika normalnych zdjec
    jak wszystko bedzie ok to spoko, a jak nie to wtedy zacznij dekielki, linijki i inne takie fotografowac bo nie daj boze jeszcze jakies ff czy bf ci sie przypaletaja a to juz, z padnietymi pikselami czy innymi takimi ,prawdziwa zaraza
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    (...)zrób na M, na czasie 1/100sek, ustaw ISO na 100 i wtedy sprawdź.

możesz jeszcze mieć włączoną redukcję szumu przy długich czasach.
    Tylko koniecznie użyj dekielka canona.

Cytat Zamieszczone przez tadek Zobacz posta
    ja mysle za jak juz kupiles aparat to zdejmij dekielek idz rano na spacer i zrob klika normalnych zdjec
    jak wszystko bedzie ok to spoko, a jak nie to wtedy zacznij dekielki, linijki i inne takie fotografowac bo nie daj boze jeszcze jakies ff czy bf ci sie przypaletaja a to juz, z padnietymi pikselami czy innymi takimi ,prawdziwa zaraza
    NO rozprzestrzenia się.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów