Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
To może podzielisz się wrażeniami z używania 5D w jakimś wątku. Co ci nie pasuje w tym aparacie, czego brakuje? Przypuszczam że brakuje paru rzeczy w funkcjonalności puszki bo z jakości obrazu chyba ciężko być niezadowolonym. Mając funkcjonalnie prawie taki sam aparat (30D) mam swoją listę życzeń ale ciekawy jestem innych opinii.
Hej, niby nie do mnie, ale się dorzucę.
"Funkcjonalnie prawie taki sam aparat", to jednak nadużycie. Lepszy i szybszy AF, normalna matówka, szybszy zapis plików i kilka innych detali wystarczająco odróżnia te aparaty od siebie. To, że klawiszologia i menu są podobne, to nie znaczy, że funkcjonalność jest taka sama.

Co do jakości obrazu w 5D, to też można mieć sporo wątpliwości. Przede wszystkim jedna rzecz, która mnie boli od samego początku i nie da się jej rozwiązać. Wraz z podnoszeniem czułości następuje drastyczny spadek ilości rejestrowanych szczegółów. Nie ma wtedy znaczenia, jakiego szkła używasz. Albo jedziesz na ISO100 albo tracisz na jakości. W 5D jest to szczególnie widoczne, może dlatego, że niższe modele nie rejestrowały tylu detali w ogóle.