Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Przejsciowka z potwierdzeniem ostrosci - inne

Pełne uzależnienie

Domyślnie Przejsciowka z potwierdzeniem ostrosci - inne

Witam.
    Tak sobie przegladam dzisiaj ebay i wpadla mi do glowy 1 rzecz. Co bylo gdyby na pierscien posredni (najmniejszy) nalozylo sie przejsciowke. Bylo by potwierdzenie ostrosci? (niestety nie mam pierscieni i nie wiem jak wygladaja)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Raczej nie bo aparat i tak nie będzie widział obiektywu. Pierścień komunikuje obiektyw z aparatem jak przedłużacz dodając jakieś swoje informacje.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

OK. Nie wiedzialem Nie przygladalem sie pierscieniowi. Zastanawialem sie czy sa takie ktore przenosza elektronike (tak jak TC). OK. chce sobie zrobic 1 jak w poradach rozwalajac 28-80 i tak sobie zrobie. (chce miec taka jak mi pasi, nie chodzi mi o kase)

Coś już napisał

Domyślnie

Ale dendalion jest przyklejony do adaptera.Mozesz sobie dokręcić pierścienie (chyba dobrze rozumiem,ze chodzi o pierścienie Makro i obiektyw manualny np na M-42?) i na to przykręcic obiektyw.Masz wtedy potwierdzenie ostrości (zniknie przy duzych wartościach przysłony, jak bedzie za ciemno)

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

To jest koleś z Canon Board który tym handluje http://canon-board.info/member.php?u=1803
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertG Zobacz posta
    Ale dendalion jest przyklejony do adaptera.Mozesz sobie dokręcić pierścienie (chyba dobrze rozumiem,ze chodzi o pierścienie Makro i obiektyw manualny np na M-42?) i na to przykręcic obiektyw.Masz wtedy potwierdzenie ostrości (zniknie przy duzych wartościach przysłony, jak bedzie za ciemno)
    Tak masz racje
    ja postanowilem zrobic sobie cos takiego http://canon-board.info/showthread.php?t=9261 poniewaz mam nieuzywany obiektyw 28-80.

Uprawnienia umieszczania postów