"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
odnawiam temat: ponad 3000 na liczniku i moje 30D dalej spawnie działa![]()
I am FX
ja mam swojego 30D od czerwca i było wszystko pieknie az... tydzien temu lampa sie zaczęła zacinac( error 5 ) a niemiecki servis powiedzial ze przed swietami tego nie naprawią ;/
próbowałem metody opisanej przez kogos jakis czas temu czyli.. walenia w korpus... pomaga ale troche głupio wygląda :P
wiec bezawaryjnosc trzydziestki staje sie powoli legendarnaD
a BTW 430 ex czy 580 ex?? 250 euro kontra 400 euro... bo musze kupic lampe błyskową i nie wiem ktorą a podpowiem... mam ZERO doswiadczenia z lampami canonowskimi, mam lampe ale do ZENITHA.. swoją droga genialny sprzet.. wiec czas na cos lepszego :]
Nie martw się. Poprzednik 30D, czyli 20D ma ten sam feler. Najgorsze jest to, że nie wiadomo z jakiego powodu ten feler nagle się pojawia? Ja lekko naciskam lewą stronę lampy - za 3 próbą w trzykrotnej serii prób przed wywaleniem błędu z reguły podnosi się. Najlepiej kupić korpus bez lampy i kupić do niego coś solidnego w stylu 580-tki.
SEBIAN
Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza
Pisałem już - podpiłować ząbki trzymające lampę, 5 minut roboty a jaka satysfakcja..
O obiektywach wiem prawie wszystko