Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Jakie urządzenie wielofunkcyjne?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie Jakie urządzenie wielofunkcyjne?

Chcę kupić jakieś małe 3w1 - drukarka, xero, kopiarka. NIe będę na tym drukować zdjęć, po prostu czasami trzeba w domu jakieś pismo wydrukować, coś zeskanować. Znalazłam takie coś: HP PSC 1210 . Kusi mnie to, że takie to małe i tanie. Z drugiej strony jeśli to totalny szajs, szkoda pieniędzy. Czy ktoś może coś mi napisać o tej drukarce? Czy jest sens kupować taki sprzęt, jak to opisano w aukcji, z wystawy? A może polecicie coś innego?

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cena bardzo kusząca ale nie wierzę w HP czyli high price
    Poza tym odradzam kombajniki atramentowe, pomyśl o podobnym urządzeniu ale laserowym. Tutaj godny uwagi jest Samsung i Canon.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Coś już napisał Awatar azael
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno Zobacz posta
    Chcę kupić jakieś małe 3w1 - drukarka, xero, kopiarka. NIe będę na tym drukować zdjęć, po prostu czasami trzeba w domu jakieś pismo wydrukować, coś zeskanować. Znalazłam takie coś: HP PSC 1210 . Kusi mnie to, że takie to małe i tanie. Z drugiej strony jeśli to totalny szajs, szkoda pieniędzy. Czy ktoś może coś mi napisać o tej drukarce? Czy jest sens kupować taki sprzęt, jak to opisano w aukcji, z wystawy? A może polecicie coś innego?
    Jak kupowałem niszczarkę do dokumentów to dostałem to urządzenie gratis. Kosztowne w eksploatacji (atramenty). Dla sporadycznego drukowania może być, skanowanie OK, ale jedno i drugie tylko w wypadku dokumentów. Dziwny, zasobozerny sterownik, możliwość skanowania prosto do pdf'ow. Dziecinnie prosta obsługa.
    Jakby co to po niedzieli mogę go dokładniej pooglądać.
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Na mój rozum - podejrzanie tania jak na dobrą jakość
    Natomiast mówiąc serio - wrzucenie 3 opcji w jedno urządzenie (i to niewielkich rozmiarów) nie budzi we mnie zaufania. Tym bardziej, że HP nie jest raczej najtańszy w eksploatacji. Specyfikacja techniczna - nie wiem, czy nie na wyrost.
    Nie traktuj tego posta, jako chęć obrzydzenia zakupu - ale jestem jakoś tak dziwnie skonstruowany, że tkwi we mnie przekonanie "...jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego...". Ale oczywiście mogę się mylić.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Bywalec Awatar senturion
    Miasto
    Leżajsk-Dębica: Podkarpackie

Domyślnie

A kup sobie Canona MP150(160) ja mam i nie narzekam.A i zdjęcia drukuje bardzo dobrze
    REBEL+KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:

Początki nałogu

Domyślnie

Ja mam od 2 lat HP1215 do zwyklego drukowania i kopiowania sprawuje sie super. Nabijam tusze w zaprzyjaznionym punkcie za 30 - 40zł i wtedy nawet ekonomika tego urzadzenia nie jest najgorsza. Do domowych lub malej firmy zastosowań jest jak najbardziej OK, przede wszystkim dziwi mnie niezawodnosc tego urzadzeia, ale moze mam szczescie :-).

Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Ja mam od 2 lat HP1215 do zwyklego drukowania i kopiowania sprawuje sie super. Nabijam tusze w zaprzyjaznionym punkcie za 30 - 40zł i wtedy nawet ekonomika tego urzadzenia nie jest najgorsza. Do domowych lub malej firmy zastosowań jest jak najbardziej OK, przede wszystkim dziwi mnie niezawodnosc tego urzadzeia, ale moze mam szczescie :-).

Pozdrawiam
    Paweł
    Podobnie jak ja - posiadam od paru lat PSC 1215 - jeszcze nie kupiłem nowych oryginalnych tuszy, tylko nabijam stare tuszem za 30 zł.
    W rzeczywistości dla mnie to urządzenie spełnia oczekiwania, niezawodne, małe gabaryty - poprostu dobre.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Dziękuję serdecznie za wszystkie opinie. Zapisałam wszystko i wysłałam męża do Media Markt . Kupił HP PSC 3180. Pierwsze wrażenie OK, jeśli by kogoś coś interesowało, mogę sprawdzić.

RobertN
    Guest

Domyślnie

Witam
    Chcę kupić sobie jakieś urządzenie, które będzie mi drukowało zdjęcia, skanowało,drukowało dokumenty. Specyfika mojej pracy polega na tym, że robię m. innymi sekcje zwłok, oględziny miejsc zdarzenia przy których robię dokumentacje fotograficzną. Niestety Prokuratury nie chcą obrazków na płytkach, tylko zdjęcia czy wydruki. A ja nie mam czasu na jeżdżenie do fotografa, wożenie płytek, odbiór zdjęć i ponadto boję się żeby czasem coś np do prasy nie wyciekło. Zdjęcia takie jak wiadomo muszą być dobrej jakości. Czy taki kombajn jak >> HP Photosmart seria C6180 << mi wystarczy, czy może byłby lepszy np laser? Ważna jest dla mnie też ekonomia- takich zdjęć w ciągu miesiąca robię 200-400.......
    pozdr Robert
    Ostatnio edytowane przez RobertN ; 19-02-2007 o 16:14

RobertN
    Guest

Domyślnie

Już kupiłem HP C5180
    Ciekawe jak się sprawdzi
    pozdr Robert

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów