Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: 350 czy 400?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie miałem 350D, mam 400D... wybrałem, bo naczytałem się o kłopotach AF 350-ki z jasnymi obiektywami... i w 400D tych problemów raczej nie ma (nie zauwazyłem). Różnica w cenie niewielka...więc po co się cofać, tym bardziej, że prócz AF jest jeszcze kilka drobiazgów na + dla 400d
    Canon AE-1 FD 28/2,8; FD 50/1,8
    Canon eos 300 EF 75-300/4-5,6 II; sigma 28-80/3,5-5,6
    Canon eos 400D EF 50/1,8 II; Tamron 17-50/2,8; 70-200/4L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jeśli chodzi o cyfrę to tu lepiej się nie cofać. Ja bym wziął 400D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar satriani

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tataminiakus Zobacz posta
    Nie miałem 350D, mam 400D... wybrałem, bo naczytałem się o kłopotach AF 350-ki z jasnymi obiektywami... i w 400D tych problemów raczej nie ma (nie zauwazyłem). Różnica w cenie niewielka...więc po co się cofać, tym bardziej, że prócz AF jest jeszcze kilka drobiazgów na + dla 400d
    mam 350D, fotografowałem wieloma jasnymi szkłami canona i sigmy, nigdy problemów nie miałem

Początki nałogu

Domyślnie

a ja tez w sierpniu kupiłem 350d, ale teraz nie kupiłbym 400d, z prostej przyczyny. W Media w Łodzi za 350d =kit zapłaciłem 2048 zł. Sprzet nowy, z gwarancją, orygin. zapakowany. Za 400d musiałbym co najminej 1 tys. więcej zapłacic... szkoda kasy

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    a ja tez w sierpniu kupiłem 350d, ale teraz nie kupiłbym 400d, z prostej przyczyny. W Media w Łodzi za 350d =kit zapłaciłem 2048 zł. Sprzet nowy, z gwarancją, orygin. zapakowany. Za 400d musiałbym co najminej 1 tys. więcej zapłacic... szkoda kasy
    No to miałes farta kupując w MM 350KIT za 2048 - średnio chodzą po 2300 - a 400DKIT kupisz już spokojnie za 2850.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Coś już napisał Awatar panek

Domyślnie

jakas promocja była ? to jest bardzo atrakcyjna cena za 350.... wziałbym kilka i sprzedał na twoim miejscu...
    W planach : 350D + Kit +grip + 50mm

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

a ja mam 350D od roku i zastanowiłbym się zanim kupiłbym 400D z prostej dla mnie przyczyny...brak drugiego LCD co wbrew pozorom jes IMO ważne zarówno podczas fotografowania w słońcu (wtedy na głównym nic nie widać), jak i fotografująć w nocy (wtedy raczej nie potrzebujemy latarki)......a czyszczarka ponoć działa ale ponoć też nie tak jak się tego wielu spodziewa.

chociaż jak ma to być pierwszy aparat..........
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT Zobacz posta
    a ja mam 350D od roku i zastanowiłbym się zanim kupiłbym 400D z prostej dla mnie przyczyny...brak drugiego LCD co wbrew pozorom jes IMO ważne zarówno podczas fotografowania w słońcu (wtedy na głównym nic nie widać), jak i fotografująć w nocy (wtedy raczej nie potrzebujemy latarki)......a czyszczarka ponoć działa ale ponoć też nie tak jak się tego wielu spodziewa.

chociaż jak ma to być pierwszy aparat..........
    Co do fotografowania w słońcu - to ja nie potrzebuję 2 LCD - wystarczy mi 1 - bo patrzę przez wizjer a nie na LCD.
    A co do LCD 400 i 350 to wydaje mi się że różnica w wielkości jest znaczna.

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

@ecki74
    różnica wielkości LCD jest niezaprzeczalna....ale i tak używam główneg tylko do zmiany parametrów w menu

Pozatym niewidzi mi się całyczas przykładać oko do wizjera do zmianiy jakiegoś parametru.....
    Ostatnio edytowane przez VANT ; 02-11-2006 o 11:16
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT Zobacz posta
    @ecki74
    różnica wielkości LCD jest niezaprzeczalna....ale i tak używam główneg tylko do zmiany parametrów w menu

Pozatym niewidzi mi się całyczas przykładać oko do wizjera do zmianiy jakiegoś parametru.....
    JA nie mam żadnych problemów z odczytywaniem paramterów z mojego LCD nawet przy bardzo dużym słońcu.
    A różnica wielkości dotyczy monitorków LCD w 400 (2,5") a 350 *1,8")

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów