Zgadzam się że policja to jedno a sądownictwo to drugie jednak nikt mnie nie przekona że polska policja jest wzorcem...Po pierwsze nie budzi ona respektu co jest wynikiem nieudolności ich działania oraz brakiem dostatecznego prawa choćby do użycia broni, po drugie przeciętny obywatel zazwyczaj ma do czynienia jedynie z drogówką i to oni kształtuja negatywny wizerunek policji. Zamiast się skupić na prawdziwych piratach drogowych czy też likwidacji nielegalnych rajdów po mieście to łapią przeciętniaka jak ja który przekroczył prędkość o 30km/h jadąc stałą prędkością na 3 pasmowej ulicy i bynajmniej nie był to slalom tylko jazda dostosowana do prędkości innych uczestników drogi. Wiem że zaraz będzie fala postów o tym że nic mnie nie usprawiedliwia ale nie było by problemu gdyby zrobiono obwodnice czy autostrade... Pytanie czy ich interwencje poprawiają bezpieczeństwo czy tylko przyczyniają się do zasilenia budżetu Państwa. A wracając do tematu piractwa to też komedia... z jednej strony walczą z piractwem ale z drugiej dalej nagminnie kwitnie sprzedaż nielegalnego oprgramowania na bazarach. Wielka przysługa dla społeczeństwa; wsadzą na 2 lata studenta bo mial mp3... WOW od razu czujemy się bezpieczniej...:razz: żenada i tyle