Strona 24 z 32 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 317

Wątek: Łapanka Policji w związku z nielegalnym oprogramowaniem

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joshua Zobacz posta
    Rynek piractwa w Polsce napędza system oświatowy i administracja krajowa.
    Mógłbyś rozwinąć swoją myśl w odniesieniu do udziału administracji w napędzaniu rynku piractwa w Polsce?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    A kara?
    Od roku to dwóch (w zależności od ilości oprogramowania i mataczenia w sprawie ) w zawieszeniu na trzy lata , przepadek sprzętu komputerowego oraz zwrot kosztów sądowych ( minimum 4,200 zł ) .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

I to nie byli sprzedawcy?

Dzięki za info.

EDIT - Ktoś więcej ma może jakieś przykłady?
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 12-12-2006 o 22:14

Domyślnie

Mógłbyś rozwinąć swoją myśl w odniesieniu do udziału administracji w napędzaniu rynku piractwa w Polsce?
    mogę - od pracowników wymagana jest znajomość MS Office, dokumenty przygotowywane są z użyciem kodu (makr) specyficznego jedynie dla MS Office, wbrew własnym rozporządzeniom podpisywane są wieloletnie umowy preferencyjne na dostawy oprogramowania MS (porównaj to http://dobreprogramy.com/index.php?d...3666#komentarz z rozporządzeniem 1766 i znajdź w rozporządzeniu php albo xls albo sprawdż jaki tam jest opisany XML), spróbuj wypełnić generator wniosków o dofinansowanie z programów unijnych bez MS Windows. Państwo nie robi tego wprost, ale szkoła i życie zawodowe uzależnia nas od używania oprogramowania spod znaku win32.
    Ostatnio edytowane przez joshua ; 12-12-2006 o 22:10
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

I to nie byli sprzedawcy?

Dzięki za info.
    Nie , to nie byli sprzedawcy .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie sugeruj się informacją zawartą w tym linku - równie dużo instytucji administracji nawet nie wie o tej umowie albo z niej niekorzysta. Albo ludzie z zamówień publicznych nie za bardzo wiedzą jak skorzystać z takiej umowy zawartej przecież przez inny podmiot...

ODS jest w rozporządzeniu MSWiA o dopuszczalnych formatach wymienione na równi z formatami MS i w tę stronę to musi zmierzać. Problemem są ludzie, którzy są niereformowalni. Więc jak "Pani Halinka" potrafiła obsługiwac tylko Worda to OpenOffice jej nie przechodzi. Tu trzeba odważnego dyrektora generalnego, który walnie pięścią w stół i powie "OpenOffice Pani Halinko albo zmiana stanowiska pracy, bądź zmiana warunków pracy/ew. wypowiedzenie". Tylko który tak zrobi przy zarobkach ludzi w administracji? Ja nie znam. Ale chętnie poznam
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 12-12-2006 o 22:16

Domyślnie

Więc jak "Pani Halinka" potrafiła obsługiwac tylko Worda to OpenOffice jej nie przechodzi. Tu trzeba odważnego dyrektora generalnego, który walnie pięścią w stół i powie "OpenOffice Pani Halinko albo zmiana stanowiska pracy, bądź zmiana warunków pracy/ew. wypowiedzenie". Tylko który tak zrobi przy zarobkach ludzi w administracji? Ja nie znam. Ale chętnie poznam
    ja znam miejsce gdzie jest 70 kopii OOo i jedna MS Office SBS do ZPORR
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ja znam miejsce gdzie jest 70 kopii OOo i jedna MS Office SBS do ZPORR
    To już coś.
    Ale pewnie obaj znamy miejsca gdzie są także tysiące licencji MS... Standard de facto, a od takich ciężko się odzwyczaić...

Domyślnie

To już coś.
    Ale pewnie obaj znamy miejsca gdzie są także tysiące licencji MS... Standard de facto, a od takich ciężko się odzwyczaić...
    ale ja przecież od początku piszę, że wymagana jest zmiana myślenia i edukacji. Zamiast Worda edytor tekstu, zamiast Excela arkusz kalkulacyjny i tak dalej. Jeszcze jedna ciekawostka - wiesz, że znam ludzi, którzy instalują sobie w domach OOo celem "wyrównania" oprogramowania.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

moim zdaniem to jest argument przeciwko autorom programów szkolnych
    Chyba przeciwko państwowym programom szkolnym w ogólności

Program płatnika
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 24 z 32 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów