panowie idziecie w zla strone. polacy sa biedni. soft to koszmarny wydatek. rozumiem firmy jak ktos zarabia na sofcie jak najbardziej. ale takie lazenie po domach i szukanie frajerow. te sk.... sa jak milcjanci z fotoradarami na autostradzie 4 pasmowej z ograniczeniem predkosci do 40km/h. IMHO to jest paranoja. jak mojemu kumplowi zrobili wlama do sklepu i on sam znalazl zlodzieja (kolo wystawial sprzet na gieldzie) to po tel. na 997 gliniarze mu powiedzieli ze po 15:00 juz nie pracuja. a tu latwa kaska, wpiepsz nie dostana bo od kogo? od 13 latka. niech sie zabiora za dresiarstwo, prochy itp. a nie za spokojnych ludzi siedzacych w zaciszach domowych przy kompach za ostatnie zlotowki i starajacych sie czegos nowego nauczyc. Mam wraznie ze ci z ZOMO sie przekwalifikowali i robia teraz u MS.

zastanawiam sie czy POLICJA znalazla chociaz 1 skradziony aparat??? nabijaja tylko kase kutasom z USA i leja na polskiego obywatela. a obywatel ich oleje i spiepszy do GB i ciekawe kto bedzie placil na ich pensje i wczesniejsze emerytury.

A i jeszcze jedno imho bardzo wazne. najpierw ustawodawca sra ze szczescia jak pojawia sie w kraju bill i daje do szkol jedyny sluszny system operacyjny za 5zl kopie i uzaleznia mlodych od tego systemu. Nastepnie wiekszosc nie mysli o alternatywnych systemach operacyjnych bo jak sie nauczyl na ms w szkole.... to po co szukac zamiennikow. no i nasze kochane panstwo znowu moze zebrac kaske za nielegalny soft.

co do wersji windows oem - to z tego co wiem to mozna ja zakupic tylko z nowym kompem i dopiero wtedy jest legalna. a jesli sie ma kompa squadak hand made to trzeba lyknac wersje pudelkowa.

ja bylem za panstwem policyjnym, ale jak widze cos takiego to sklaniam sie w kierunku CHWDP. nie wiem jak w was ale we mnie wzbiera agresja jak widze cos takiego.