Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
Klania sie tu piramida potrzeb kazdego czlowieka. Najpierw zapewnijmy ludziom aby mieli co do garnka wlozyc, a potem karajmy za nielegalne pliki mp3 - to wg mnie jest wlasciwa kolejnosc 8)
A jaki to ma zwiazek? Zgadzam sie w 100% co do piramidy - jesli nie zapewniamy ludziom "by mieli co do garnka wlozyc", to nie dziwmy sie jesli beda krasc chleb w supermarkecie. Ale gdzie tu miejsce na MP3 i piracki soft???

Moje zdanie jest takie: nie chodzi o to, czy wszyscy mamy legalnego windowsa i stos oryginalnych plyt CD - tak samo jak wielu z nas czasem przydarzy sie wyrzucic papierek obok smietnika... no kurde bywa, glupio, wstyd, ale taka jakas ludzka natura ;-) Tak, u mnie tez jakies MP3 by sie znalazlo ;-) Natomiast wscieku dostaje nie tyle z powodu samego piractwa, ale kiedy slysze proby glosnego i butnego tlumaczenia sie: "nie stac mnie, rzad jest be, za malo pieniedzy, ukradne, bo takie mam moralne prawo". Kupa. "Moralne prawo" to moze miec glodne dziecko z patologicznej rodziny zeby ukrasc bulke w sklepie. Ale na pewno nie ktos kto chce umilic sobie przesiadywanie przed komputerem jakas fajna muzyczka Software, muzyka, internet... to nie sa artykuly pierwszej potrzeby. Zwlaszcza, ze komputery z ktorych piszemy posty albo sprzet ktorym robimy zdjecia jest najczesciej 10x drozszy niz rzeczy o ktorych mowa.

Tak, tez nie jestem w 100% czysty (chyba nikt nie jest) i jesli "przyjda podpalic dom", to zwiesze smutno glowe i powiem sobie "no coz, pech, nosil wilk razy kilka...". Ale na pewno nie bede zwalal winy na politykow.