Strona 7 z 32 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 317

Wątek: Łapanka Policji w związku z nielegalnym oprogramowaniem

MadMax
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    W 1999 roku w czipie przeczytałem o windows 2000. Od tego momentu na kompie mam tylko legalny soft, nawet wrar, antivir, firewall
    Od niedawna bardzo mi się podoba praktyka producentów laptoków: za darmo dają XP Pro.
    Aż dziwię sie jak możesz uwierzyć w to że dostajesz go za free...ja prowadzę sklep komputerowy i wiem jedno Microsoft nie rozdaje oprogramowania. Prawo mówi jedno musisz mieć dowód zakupu a na nim musisz mieć informację że zakupiłeś oprogramowanie. Co prawda co raz częściej zdarza się że system jest preinstalowany i nie ma nośnika z systemem tylko płyta recovery lub w najgorszym wypadku sam musisz ją wykonać po instalcji systemu ale to nie znaczy że coś dostałeś od producenta...po prostu płacisz za to w cenie notka sorki ale tak jest koniec i basta

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MadMax Zobacz posta
    po prostu płacisz za to w cenie notka sorki ale tak jest koniec i basta
    Dlatego "za darmo" skrzywiłem ;-)

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Z tym nie mają problemów .
    W przypadku nieudostępnienia odpowiednich haseł przez własciciela i oddaniu dysku do odpowiedniego laboratorium celem odszyfrowania , oraz znalezieniu !!! na odszyfrowanym dysku nielegalnych kopii programów , kosztem w/w operacji obciążają własciciela dysku , a nie sa to małe pieniądze .
    Zakladajac ze posiadasz odpowiednie hasla. Mozesz zapomniec ... zlosliwy hacker Ci zmienil, "cos sie zepsulo" itp. Albo podajesz haslo do swojej skrzynki pocztowej i mowisz ze tam jest takie samo ... nie dziala ... pewnie ktos zlosliwy zmienil Musza miec dowody ze korzystales z tego kompa tego samego dnia bo inaczej mozesz powiedziec ze uzywasz tylko firmowego bo ten sie zepsul.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Zakladajac ze posiadasz odpowiednie hasla. Mozesz zapomniec ... zlosliwy hacker Ci zmienil, "cos sie zepsulo" itp. Albo podajesz haslo do swojej skrzynki pocztowej i mowisz ze tam jest takie samo ... nie dziala ... pewnie ktos zlosliwy zmienil Musza miec dowody ze korzystales z tego kompa tego samego dnia bo inaczej mozesz powiedziec ze uzywasz tylko firmowego bo ten sie zepsul.
    Obecnie z tego co się orientuję samo posiadanie nielegalnego oprogramowania jest karalne , ale się nie spieram , mogę się mylić .

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    A czemu? Z tego co wiem, to współczesne płyty pozwalają na bootowanie z usb. Można nawet mieć windows na CF.
    znalazłem ostatnio na torrencie Windowsa XP wersje przerobioną na USB. nie testowałem bo moja płyta tego nie obsługuje, ale są już takie.

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    no ja wlasnie tez nie wiem i wole posiwecic na stawianie systemu godzine.
    chryste, jaką godzinę? winda, ps, office i stos innych programów i ustawień. z dzień na to trzeba. zupełnie bez sensu.

MadMax
    Guest

Domyślnie

Generalnie myślę że większość z nas stać na zakup windy/335pln/ ja nie miałem wyboru...a z rozmów z klientami/policjantami/ dowiedziłem się jednej ważnej rzeczy a mianowicie tego że w wypadku nakazu przeszukania jest wpisana informacja czego panowie szukają...jesli jest to sprawdzenie legalności systemu to wystarczy okazanie licencji naklejonej na kompa, faktury i nośnika i generalnie mogą sobie resztę darowac, no chyba że będą mieli następny nakaz w kieszeni

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jezeli chodzi o sposoby zabezpieczenia sie przed kontrolą, to pewnie nie ma. ale można miec dwa dyski - na jednym linuxa a na drugim winde. ten z windązawsze może leżeć w obudowie nie przykręcony. wyciągnięcie go to kwestia sekund

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja już dawno dla świetego spokoju zanabyłem windę, zamiast office'a używam OpenOffice, jedyne czego mogą się czepić to fotoszopa, ale z tego co się oientuję, polubownym rozwiązaniem w razie czego jest kupno oryginalnego softu.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Obecnie z tego co się orientuję samo posiadanie nielegalnego oprogramowania jest karalne , ale się nie spieram , mogę się mylić .
    nie mylisz się, ponad rok temu przestępstwa przeciwko oprogramowaniu przeniesiono do KK, art. 18, 278, 291, 292, 293 jak dobrze pamiętam.
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    ? A jeśli wiesz gdzie je usunąć to po co ci "ghost" ? Zmieniasz date w rejestrze i 30 dni stuka od początku
    no tak tylko trzeba wiedzieć gdzie tych dat szukać i nie zawsze jest to data zapisana w rejestrze, a teraz to już chyba raczej trudno znaleźć program, który by to w jakiś prosty sposób przechowywał w rejestrze

Strona 7 z 32 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów