Strona 4 z 32 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 317

Wątek: Łapanka Policji w związku z nielegalnym oprogramowaniem

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

no tak tylko wszyscy piszą tutaj o legalnym oprogramowianiu itd a jest jeszcze przecież eeee tzw. własność intelektualna. Można dysk zaszyfrować i gówno z niego odczytają

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=215083 trochę obszerniejsza dyskusja od naszej
    Ostatnio edytowane przez mattnick ; 01-11-2006 o 00:59
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

cieszcie sie ze nie musicie kupowac specjalistycznego softu ;-) - tego nawet nie ma w P2P wiec pozostaje tylko legal po 10k za sztuke a potrzeba kilka... i co zrobic? nic - placic i wymagac i spac spokojnie w dodatku w pl mamy takie prawo i organizacje w urzedach ze co urzad to ma inny system map a inny system wymaga innego softu - i jak go nie kupisz to roboty nie zrobisz

tak wiec panowie - jesli nie chcecie zeby wasze zdjecia byly kradzione i rozpowszechniane w sieci, to robcie tez tak z softem - ja sie staram miec wszystko legalne w domu free/shareware trial lub nie uzywam, w firmie poprostu musze.

Ale to jest norma na zachodzie i chyba u nas tez tak powinno byc - dodatkowo to o czym pisze gietrzy - szukac promocji ;-) starszych wersji i upgradow ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Weźmy pod uwagę jeszcze jedną rzecz - zarobki w Polsce i na zachodzie. Przy "zachodnich" zarobkach nikt nie zastanawiałby się nad kupnem softu... W Polsce często trzeba kombinować, żeby nie zostać w tyle. Czy to jest jakieś wytłumaczenie? Pewnie nie, ale...

Zobaczmy jeszcze jedną drobną rzecz - jeśli płacę za coś, wymagam, aby spełniało to jakieś standardy. A jak jest z IE? Czy mogę kupić Łyndołsa bez IE - NIE.
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 01-11-2006 o 07:18

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

to jest cos innego niz IE??
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz Zobacz posta
    Zobaczmy jeszcze jedną drobną rzecz - jeśli płacę za coś, wymagam, aby spełniało to jakieś standardy. A jak jest z IE? Czy mogę kupić Łyndołsa bez IE - NIE.
    a mozesz kupic seicento z dieslem? - no nie i jakos nie placzesz z tego powdu ;-) mozesz za to nie uzywac IE i sobie zainstalowac co tylko ci sie podoba - masz taka mozliwosc

porownanie zarobkow to inna kwestia - ale tak jest ze wszystkim wszystko dla nas jest drozsze i tego nie zmienisz - ale czy ludzie tam sa szczesliwsi ?
    tutaj ma sie wiecej marzen ;-) a tam tez nie jest tak rozowo... ale nie oftopujmy -

legalny soft = spokojny sen ;-) (i nie trzeba miec odrazu wszystkiego ;-) )

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    Można dysk zaszyfrować i gówno z niego odczytają
    No toś mnie rozśmieszył troszke.

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Dokladnie, to jest tylko kwestia ile czasu sa sklonni poswiecic na to "szyfrowanie"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    legalny soft = spokojny sen ;-) (i nie trzeba miec odrazu wszystkiego ;-) )
    Tak to prawda, masz racje, ale trzeba odróżnić dwie kategorię używających nielegalne oprogramowanie:
    1. Osoby czerpiące z tego zysk/osoby udostępniające pirackie pliki.
    2. Osoby które siedzą cicho, a tylko użytkują nielegalne oprogramowanie bez celów zarobkowych.

Do tej grupy można zaliczyć osoby uczące się programów w celu podniesienia swoich kwalifikacji - proszę zobaczyć jakie wymagania ma pracodawca. Bezrobotnych nie stać na kupno drogich programów, a o kursach/szkoleniach nie wspomnę - koszty ogromne jak dla kogoś, kto jest bezrobotny.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    No toś mnie rozśmieszył troszke.
    przeczytałeś cały temat do którego dałem linka ?? nie ?? więc przeczytaj i mnie nie rozśmieszaj...

Cytat Zamieszczone przez forum purepc
    AES 256 bit - darmowy soft do kodowania + klasa Top Secret wg. NSA. Rozszyfrować się tego nie da, a na pewno nie w polsce i przez policję. Jak już sugerował und3r, być może NSA lub inna organizacja mająca gigantyczne fundusze, ale to wiązałoby się z przepaścią technologiczną między wojskiem a cywilem, i to przepaścią rzedu kilkudziesięciu lat, więc nie wydaje mi się to argumentem mającym jakiekolwiek znaczenie przy szyfrowaniu swoich danych.
    Ostatnio edytowane przez mattnick ; 01-11-2006 o 13:36
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    przeczytałeś cały temat do którego dałem linka ?? nie ?? więc przeczytaj i mnie nie rozśmieszaj...
    Nie ma rzeczy nie możliwych !! Wszystko jest kwestią nakładów finansowych ( czyli po naszemu jakie stoją prze oskarżonym zarzuty )

A tak na marginesie to jak myslisz że takie rzeczy są robion na komendzie to się grubo mylisz. Takie coś zleca się odpowiednim firmą.

Strona 4 z 32 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów