Art. 278, $1: Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 3 lat.
$2: Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.
ktos moze wie wiecej w tym temacie - jest moze jakis prawnik.
co do porowniania do ZOMO to byles kiedys ofiara akcji policji od softu legalnego - ja bylem i powiem sa jak ZOMO. CHAMY i BUCE ktore wiedza wszystko najlepiej. Ja mialem pod soba 16 kompow. z jednego musialem wytargac hdd i to zrobilem 5 minut zanim weszli. to mnie oskarzali o matactwo, a mi sie hdd zepsul... i odeslalem go do serwisu. to chcieli kwity z serwisu. to im powiedzialem ze mi sie nie chce z nimi gadac i jak maja cos do mnie to niech mi postawia zarzuty. powiedzialem im na koniec ze uzywam auroxa i dali sobie siana. ja jestem tylko jak jest z naszymi fotami. przypuscmy, ze mam na kompie foty ktore sa moja wlasnoscia inelektualna i w dodatku sa prywatne i przychodzi mi taki ZOOMOWIEC do domu i zaczyna szperac po moich prywatnych rzeczach......
A i jeszcze jedno JAK JAKUBOWSKA usunela "lub czasopisma" to nie udalo im sie odtworzyc. ciekawe czego uzyla![]()
ja zaczynam coraz bardziej odnoscic wrazenie, ze polska to gowniany kraj. i tak czuje coraz wiecej ludzi - kartofle, dworce kolejowe, biegunki wajmarskie ,dziwki trzeba na to brac kaske tylko pytanie od kogo. moje wyksztalcenie kosztowalo panstwo kolo 150tys zl, a teraz robi wszystko zeby sie mnie pozbyc. ostatnio to juz masakra dostalem zaproszenie od samorzadu studentow na spotkanie na sali wykladowej z przedstawicielem GB firmy, ktora bardzo chetnie wezmie nie ograniczona liczbe absolwentow mojego wydzialu nawet angielski nie jest specjalnie wymagany......