Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Gdzie kupujecie ramki?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Gdzie kupujecie ramki?

Witam Wszystkich.

od jakiegoś czasu (właściwie od zakończenia remontu) moja druga połówka naciska mnie na ozdobienie ścian fotkami.

fotki są wybrane (i częściowo wywołane), koncepcja gdzie co wieszać jest i tylko.... ramek brakuje.

czy macie może jakieś namiary na sprawdzone miejsca zakupu ramek i antyram? bo ze względu na miejsce zamieszkania zdany jestem na zakup via internet. wprawdzie google wyrzuca sporo adresów, ale wolałbym ewentualnie sprawdzone miejsca zakupu (tym bardziej, że sporo tego muszę kupić).

za pomoc z góry dziękuję.

tomisiek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dołączam się do pytania.
    Czy macie może jakieś sprawdzwone sposoby na wieszanie zdjęć na ścianach? Nie chodzi mi tu o wiercenie otworów na antyramy, ale o proste przyklejanie fotek. Jakich materiałów używacie, aby zawiesić zdjęcia, które np. w miarę często chcielibyście zmieniać, a nie koniecznie zależy wam na brudnych plamach na ścianie
    Może dwustronna taśma zdałaby egazmin? Kiedyś z Anglii przywiozłem coś w stylu naszej plasteliny, jednak ta nie pozostawiała na ścianie tłustych plam. Niestety zaginęła w akcji kilka lat temu

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

najlepszy jaki widzialem sklep z ramkami jest w domu artystów plastykow na ulicy mazowieckiej w warszawie .

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Może śmieszne, ale zdaje się, że w Castoramie widziałem oddzielny dział/stoisko z ramami. Wybierasz sobie listwy, podajesz rozmiar lub przynosisz dzieło i oni Ci to montują. Na ceny nie zerkałem, ale może warto się zorientować.

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja sobie oprawilam w Castoramie i jestem zadowolna. Mozna tez kupic gotowe ramki (duzy wybor) i to jest troche tansze. Ale oprawianie na wymiar uwalnia cie od uzaleznienia od formatu.
    Pkt 8 regulaminu forum

Bywalec

Domyślnie

Dobrze ze doczytalem do konca, bo juz chcialem ci mowic, gdzie kupuje ramki do slajdów.
    Canon Rulezzz

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

klejenie do ścian?? najlepiej zawiesić sobie na stałe kilka antyram i zmieniać ich zawartość formatów całe mnóstwo łatwo to zawiesić łatwo zdjąć jak chce sięnie typowy wymiar to też nie weilki problem jeśli samemu sięnie chce ciąć to do szklarza takie coś to chyba nawet za darmo zrobi pare sek. roboty

a jeżeli ktoś jest uparty i koniecznie chce do ściany to zastanowiłbym się czym wykończyć ścianę - powinien srawdzić się korek, zmywalne tapety, drewno - wszystko co się nie oderwie razem z tasmą dwustroną - jesnak takie zawieszanie bezpośrednio na ścianie ma poważny minus - zdjęcia łatwo mogą ulec zniszczeniu.

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Ja kupowałem w Saturnie w Jankach ale większy wybór jest na Allegro. Ostatnio kupowałem od http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3968703 i byłem zadowolony. Bardzo dobrze zapakowane, a w magazynie wybór większy niż by się wydawało
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario1275 Zobacz posta
    klejenie do ścian?? najlepiej zawiesić sobie na stałe kilka antyram i zmieniać ich zawartość formatów całe mnóstwo łatwo to zawiesić łatwo zdjąć jak chce sięnie typowy wymiar to też nie weilki problem jeśli samemu sięnie chce ciąć to do szklarza takie coś to chyba nawet za darmo zrobi pare sek. roboty

a jeżeli ktoś jest uparty i koniecznie chce do ściany to zastanowiłbym się czym wykończyć ścianę - powinien srawdzić się korek, zmywalne tapety, drewno - wszystko co się nie oderwie razem z tasmą dwustroną - jesnak takie zawieszanie bezpośrednio na ścianie ma poważny minus - zdjęcia łatwo mogą ulec zniszczeniu.
    To nie w tym rzecz, że jestem uparty Czasem w domu chciałbym powiesić sporo fotek w trochę większym formacie w najróżniejszych miejscach, dlatego nie chiałbym ograniczać się tylko do tych miejsc, gdzie powieszę sobie antyramy. Ściany niestety mam zwykłe, malowane farbą i stąd moje pytanie, czy ktoś już miał doświadczenia w tej kwestii i ma opatentowane dobre rozwiązanie

Wszystkie sugestie mile widziane

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

15x21 taka do postawienia na biurku to kupuje tam gdzie wywoluje fotki, cena 5.99 pln, drewno ciemny orzech, a na sciane to w ikea, ceny nie pamietam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów