Zobacz wyniki ankiety: Oddaje głos na

Głosujących
116. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 93

Wątek: [battle] ANALOG vs CYFRA

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

kwm - w tej "bitwie" nie ma wygranych. Na chwilę obecną możliwości tych technik są porównywalne. Jeżeli ktoś twierdzi inaczej, to albo nie wie co mówi, albo jest fanatykiem. Oczywiście tu trochę lepiej ma to, a tam tamto, ale to aptekarskie i duperelne niuanse.

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

jeśli wziąć pod uwagę plastykę kadru i separację planów to oczywiście im większy nośnik rejestrujący tym będzie to bardziej plastyczne, dlatego 6x6 będzie lepsze pod tym względem od 24x36 i logicznie lepsze od APS-C
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Niezłe mydło czornyj Straszna nędza te Nikony
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

snow, nie obrażaj tu mojego vintage-owego, zabytkowego Nikona, bo cię wyzwę na taki battle, że nabierzesz szacunku. To zdjęcie było mocno interpolowane, żeby miało taki sam wymiar jak skan ze slajdu.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

dla mnie tez kwv to takie odgrzewanie kotleta, najwazniejsze roznice zawarl w swoim poscie Mungo, ja patrzac na moj sprzet oddaje glos na analog, bo go bardziej lubie i zaluje ze nie mam dla niego tyle czasu ile mam dla cyfry, poza tym moj analog jest szybszy, nie ma pop up flasha, lepiej lezyw rece i w porownaniu do cyfry ma panoramiczny wizjer, jest tak wielki ze az widac na nim aberracje matowka z klinem, podswietlenie lcd na niebieski kolor no po prostu miod, poki full frame nie bedzie tani jak croppy i nie bedzie tak powszechny w fotografii jak aps-c a matryca dalej bedzie miala tak zawezona rozpietosc tonalna, bede dalej stawial na analogi. Jak zobaczylem ten watek myslalem o bitwie analogowcy kontra cyfrowcy na dobre foty, moze zamiast takiej sondy zrobic battle ? moze to cos bedzie w stanie udowodnic ? ja zawsze jestem chetny na wyzwania
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Coś już napisał Awatar kiku1
    Miasto
    Płock

Domyślnie

....gdy sie nie ma co się lubi, to się lubi co sie ma ...
    350D + kit +pare szkieł M42
    moje foto

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    moze zamiast takiej sondy zrobic battle ? moze to cos bedzie w stanie udowodnic ? ja zawsze jestem chetny na wyzwania
    To nic nie udowodni. Ten, kto jest lepszy między uszami, uzyska lepszy efekt.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

moze... napewno bedzie bardziej rozwojowe niz setna dyskusja o tym samym...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Pisząc wcześniej o róznicy w plastyce zdjęć uzyskiwanej za pomocą większych formatów niż matryce w aparatach cyfrowych miałem na myśli naprzykład taki efekt z 6x6 jak na zdjęciu poniżej

pozdrawiam
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Domyślnie

tak jest 6x6 i plastyka obrazu ,dynamika oraz filmy cz/b sa o wiele lepsze niz cyfra. Piszczal swietnie oglada sie to fotke !!!

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów