Zobacz wyniki ankiety: Oddaje głos na

Głosujących
116. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 93

Wątek: [battle] ANALOG vs CYFRA

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Jesteś chyba pierwszym człowiekiem, który uważa, że siedzenie w ciemnościach szkodzi oczom bardziej, niż gapienie się w monitor :razz:
    Mi wzrok rozwaliło Barco, bo kolorki miało wzorcowe, za to ostrość nie bardzo...
    A przy okazji: ile czasu, z ręką na sercu siedzicie przed ekranami? I nie chodzi mi o to ile godzin dziennie, tylko ile LAT w miarę regularnie? I ile dioptrii mają wasze szkiełka, te na nosie? Bo jak patrzę na liczniki cyfrówek to samo przejrzenie tych tysięcy zdjęć trzaskanych na spacerze z psem MUSI rozwalać oczy.
    Może ktoś zrobi taką ankietę? Ilu posiadaczy cyfrówek nosi okulary? A za rok ją powtórzymy - i popatrzymy jak krzywa ślepaków rośnie

J
    i myslisz ze ta opinie tak pochopnie bym wyrazal zeby ktos zbil mnie z tropu argumentem o szkodliwosci monitora ? monitor meczy owszem, ale nigdy nie mialem z nim problemu, samo siedzenie w ciemnicy oczu nie popsuje, ale czy probowales kiedys oceniac odbitki w ciemni ? nie, musisz wyjsc na zewnatrz i to bije w twoje oczy bardziej niz monitor, ciagle bombardowanie, ogromna ciemnosc, niesamowita jasnosc, wytezanie wzroku zeby dojrzec pod powiekszalnikiem w ktorym imejscu jest ostre, probowales kiedys czytac po ciemku (to znaczy przy malej lampce) ? Mi mama zabraniala i teraz wiem dlaczego. Nie nosze szkiel, zawsze mialem swietny wzrok, ale teraz zaczynam byc po malutku krotkowidzem. Odsylam do moich gogow, wychowali pokolenia ludzi ktorzy przychodzili zdrowi a konczac bude chodzili juz w okularach.
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 03-11-2006 o 23:05
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uprawnienia umieszczania postów