Kufa, a gdzie opcja "oba"?
Ja mam i taki i taki..
ANALOG
CYFRA
Kufa, a gdzie opcja "oba"?
Ja mam i taki i taki..
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
dzięki, dziś odebrałem z naprawy i przeglądu mieszkową Agfę Billy record z 1930 roku w formacie 6x9, zakładam srajtaśmę i ciekaw jestem efektów.
3 przesłony, 4 czasy kombinacja powalająca ;-)
gorzej, że mój opemus obsługuje tylko format do wielkości 6x6, więc jak będę chciał odbitki to mam problem.
aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L
wlasnie musze sobie powiekszalnik jeszcze sprawic![]()
A ja zagłosowałem na anloga ;-)
Nie żebym uważał że lepszy od cyfry, bo jednoznacznej odpowiedzi nie ma i dyskutując na ten temat rzeczywiście można bić pianę przez następne 1578 postów. Po prostu od pewnego czasu, mimo że częściej używam cyfry, zdecydowanie więcej radochy dają mi fotki analogowe![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Ja tak sobie myślę że złotym środkiem jest mieć analogową i cyfrową zwierciadlankę :-)
Na to jest sposób. Wystarczy w CFn ustawić zwijanie z wystającym końcem filmu. Można zmianiać częściowo naświetlone rolki, tylko trzeba zapamiętać ile się na której zrobiło. Potem poprostu z dekielkiem (test dekielka)wypstrykać tyle ile się zrobiło + 1 tak dla bezpieczeństwa :-)
Przy okazji, dziś sobie zrobiłem test na BF/FF, zobaczymy jak wyjdą skanyMam nadzieję że nie będe musiał się wysyłać do serwisu.
Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 31-10-2006 o 20:55