Czyli do fotografii sportowej na hali sigma 70-300 f/4-5.6 APO odpada. W takim razie focenie na koncertach raczej też. Szkoda bo to tylko 800 zł.
Ciekawe czy według kryteriów Cichego sigma 17-70 f/2.8-4.5 też mydli?
Czyli do fotografii sportowej na hali sigma 70-300 f/4-5.6 APO odpada. W takim razie focenie na koncertach raczej też. Szkoda bo to tylko 800 zł.
Ciekawe czy według kryteriów Cichego sigma 17-70 f/2.8-4.5 też mydli?
Ostatnio edytowane przez ionek ; 14-02-2007 o 14:31
Tamrona to odradzam przede wszystkim na beznadziejny serwis. 2 - ze to srednie szklo. (Mama nadzieje ze opcja MAKRO sie nie kierujesz? )Podobnie jak comatus mam tez 70-300 Sigme bez APO. W tej chwili wystawilem na ALlegro (jeszcze ma rok gwarancji) a tylko dlatego ze wlasnie jak pisze comatus, potrzeba mi bylo cos jasniejszego i szybszego. Dla mnie ten obiektyw pracowal ok prawie rok, nie narzekalem ale potem odkrylem inne szkielka![]()
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
do koncertow 70-200 F4 lub 2.8 L i nie powinienes byc zawiedziony. Ja 70-300 robilem tez na koncertach ale niestety na 300 musisz miec naprawde krotki czas (zwlaszcza ze 300 to tak naprawde 450 juz przy cropie) ewentualnie bawienie sie Tamronem 17-50 2.8 (bo masz calkiem jasny no i masz mniej wiecej 28-80 (mozna i 28-75 tyle ze moze ci braknac szerokiego) Sigma 70-300 niestety z szybkoscia Autofokusa nie grzeszy chociaz oczywiscie zalezy to tez w duzej mierze od umiejetnosci fotografa. W koncu 10 lat temu nie bylo cudow jakie mamy dzisiaj a ludzie fotografowali!) . Sam tutaj napisales BO TO TYLKO 800 zl. No wlasnie dlatego dostaniesz TYLKO to co dostaniesz.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
A ja mam takie może naiwne pytanko. Czy Sigma 70-300 z APO jest dużo lepsza niż ta bez APO?