Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: 350D vs 30D - niebo a ziemia:)

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oj cicha w porównaniu z 350D, nie ma tego gwizdu, tylko KLAP. Bardzo lubię odgłos klapnięcia w nikonach...

Cały czas jestem pod wrażeniem szybkości. Lustro błyskawicznie odslania wizjer Porównywałem z D200 znajomego i dla mnie czasy są identycznie.

W 350D psułem zdjęcia "zrywaniem spustu" (jak w strzelectwie), szczególnie takie na 1/30, 1/50. 30D jest póki co szybszy ode mnie

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta

W 350D psułem zdjęcia "zrywaniem spustu" (jak w strzelectwie), szczególnie takie na 1/30, 1/50. 30D jest póki co szybszy ode mnie
    Wydaje mi się, że to "zrywanie spustu" wynika bardziej z małych gabarytów 350d i większego ryzyka poruszenia korpusu podczas wyzwalania migawki. 'Shutter-lag' 350d i 30d mają IMO taki sam.
    Mnie się w 30D takie "zrywanie" też przytrafiało, ale w końcu kupiłem gripa (ech... w D60 grip był jakiś taki solidniejszy) i jest ok (chyba należę do ludzi z ołowianym paluchem na spuście :-) ).
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

sam tez tak mialem na poczatku
    kurde ile ja sie meczylem, juz myslalem ze aparat jakis skopany
    a po ustawieniu 1/100 z lampa na 30mm wszystko jest ok
    teraz juz nawet na 1/50 robie i nie zrywam
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Uzależniony

Domyślnie

"Mnóstwo osób twierdzi, że 350/400D i 20/30D to to samo tylko ma pokrętło i większą obudowę - to jest bzdura. Możliwość pracy ze sprzętem z wyższej półki jest czystą przyjemnością."

yyy to ci panstwo musza miec zle dni conajmniej, przeciez logiczne jest ze to dwa rozne poziomy jesli ktos tego nie wie to chyba jest z tych ... "hey ziomale czemu mi obudowie cos stuka czy mam oddac mojego noewgo canona do sklepu?" Jesli ktos poczytal jakies review, specyfikacje to wie co kupuje. Chcesz mi powiedziec ze nie jestes swiadom plusow 5d nad twoim 30d?

"Tylko ze procek to nie wszystko. Sa jeszcze magistrale, pamieci o roznych czasach dostepu i inne "drobiazgi" znacznie wplywajace na szybkosc przesylu i obrobki danych."

chcesz mi powiedziec ze canon specjalnie utrudnia sobie zycie i produkuje na tysiacu tasmach produkcyjnych rozne sprzety ... otoz wiekszosc gruba to poprostu odpowiednio zmieniony soft i te samem bebechy tak jak w tysiacy innych sprzetach.

Watek imho nic nie wnosi, bo coz sie moglem z nego dowiedziec ... ze 30d jest lesze od 350d .... oczywistosc banalna

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Chcesz powiedzieć że robi fotke zanim dotkniesz spustu? Jeśli tak to jeszcze pomyśle że jest wart tej dopłaty w porównaniu do 20D
    ;-) ;-) ;-)
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Początki nałogu

Domyślnie

30d to super aparat ale nic nie tlumaczy az takiej róznicy w cenie..stad moze takie głosy o 400d i 30d?
    Amatorowi zdecydowanie bardziej oplaci sie zakup 400d i dobrego szkła...bedzie sie cieszyl ze swietnej jakosci zdjec i szybkosci af.
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Wink

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    Chcesz powiedzieć że robi fotke zanim dotkniesz spustu? Jeśli tak to jeszcze pomyśle że jest wart tej dopłaty w porównaniu do 20D
    ;-) ;-) ;-)
    ja wcale nie muszę dotykać spustu - tylko pomyślę i sam strzela:grin: :-)

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Uh.. to miłe. Taki wątek kiedy jedzie do mnie 30D (po doświadczeniach z 350D). Trochę zbędny OT powstał. Jestem na TAK tego typu tematom bo spostrzeżenia userów są miłym dodatkiem do tabelek i wykresów. Jak będę miał chwilę to dorzucę parę swoich odczuć po wymianie body.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    (...)chcesz mi powiedziec ze canon specjalnie utrudnia sobie zycie i produkuje na tysiacu tasmach produkcyjnych rozne sprzety ... otoz wiekszosc gruba to poprostu odpowiednio zmieniony soft i te samem bebechy tak jak w tysiacy innych sprzetach.
    To jest na podstawie jakichś konkretnych danych czy tylko takie Twoje przemyślenia?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

3 tygodnie temu pojechalem na plener do Zakopca z kumplem - ja z 350ka a on z 30ka. podeszlismy do kupowania sprzetu w nieco inny sposob. ja kupilem 350 z gripem i 17-40, on kupil 30ke, kita i 28-75. niby sumarycznie wyszlo tyle samo, ale zgadnijcie kto byl bardziej zadowolony ze zdjec.....
    niestety sama puszka to nie wszystko, a jakosc zdjec zalezy przede wszystkim od zastosowanego obiektywu.
    wybor aparatu zalezy przede wszystkim od zatosowan - robie glownie landszafty i troche macro, w zwiazku z tym nie znalazlem jakiegokolwiek argumentu, ktory by przemawial za zakupem 30-ki i doplata tych nemalze 2 tysiecy, ktore mozna spozytkowac w zupelnie inny sposob.
    wiem tez z e nastepnym aparatem nie bedzie nastepca 30, tylko FF, bo to zapewni mi jakosc obrazu, wiec z mojej perspektywy moze to byc nawet FF wlozonyw body 350-ki

oczywiscie ze dla pewnych zastosowac 30ka jest lapsza od 350ki, jednak kupujac aparat pwinno sie kierowac glownie tym do czego on ma sluzyc. biorac pod uwage moja osobe jestem w stanie zbic kazdy argument swiadczacy o przewadze 30ki nad 350ka
    Ostatnio edytowane przez mikie_001 ; 01-11-2006 o 08:21
    Pozdrawiam, Michal

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów