Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: 350D vs 30D - niebo a ziemia:)

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie 350D vs 30D - niebo a ziemia:)

No i mam nowy podpis
    Jezu! To niebo a ziemia jeśli porównywać z 350D. Mój tamron nagle stał się perfekcyjnie dokładny! 30D jest bardzo, bardzo szybki i nie chodzi o 5kl na sek tylko samą pracę body.
    Pisałem jakiś czas temu, że na 350D wolno wyświetlają się zdjęcia. Wyszło, że niby karta za wolna (kingston 50x 2GB). Na 30D nagle przyśpieszyła i wyświetla i przewija zdjęcia błyskawicznie. Elektronika body ma jednak znaczenie.
    Robiłem zdjęcia córce mojego brata, która ma 2 tygodnie i każde zdjęcie ostre w punkt mimo iso1600 i zdjęć bez lampy! I ta cichutka migawka, takie klap, bez tego gwizdu
    Jestem bardzo zadowolony. Jak ktoś robi zdjęcia nie tylko dla siebie to warto. Inna liga sprzętu, inne menu, kółko nastawcze i mini joysick (jedno wciśnięcie i centralny pkt. AF wybrany - miłe). Uczę się innego rozplanowania przycisków i funkcji.
    Zrobiłem już kilka zdjęć, w których tandem 350D i tamron 28-75 nie radzili sobie. Teraz wszystkie problemy znikły.
    Zauważylem też, że wbudowana lampa lepiej naświetla, nie ma przepaleń.

Jest jeszcze 400D, ale sam AF to nie wszystko

Pozdrawiam.

Domyślnie

rzadko sprzęt sobie nie radzi, częściej fotografujący

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

przepalenia z wbudowaną w 350D?? chyba sobie żartujesz.....Generalnie 350D niedoświetlenie, przepalenia nigdy nie doświadczyłem.

@Łukasz
    dobrze powiedziane.....
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Uzależniony

Domyślnie

"Elektronika body ma jednak znaczenie."

Niby jakie jesli w srodku ten sam procek ... caonon tak dzieli rynek, kiedy w koncu nauczymy sie ze w normalnym kraju 350d/400d to takie male zabaweczki za tydzien pracy robotnika. Normalna sprawa ze 30d jest lepszy kazdy to powinien czuc po co wiec watek?

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta

Niby jakie jesli w srodku ten sam procek ... caonon tak dzieli rynek, kiedy w koncu nauczymy sie ze w normalnym kraju 350d/400d to takie male zabaweczki za tydzien pracy robotnika. Normalna sprawa ze 30d jest lepszy kazdy to powinien czuc po co wiec watek?

Forum jest min. po to by dzielić się wrażeniami z użytkowania sprzętu.
    Gdyby stwierdzenie "Normalna sprawa ze 30d jest lepszy" było takie jasne to nikt nie zakladałby wątków typu 20D vs 350D itp. A takie wątki pojawiają się non stop.

Wielu wahających się użytkowników potrzebuje dodatkowej opinii bezpośrednich użytkowników 30D i byłych użytkowników lub równoległych 350D lub 400D.
    Mnóstwo osób twierdzi, że 350/400D i 20/30D to to samo tylko ma pokrętło i większą obudowę - to jest bzdura. Możliwość pracy ze sprzętem z wyższej półki jest czystą przyjemnością.

Podzieliłeś się swoją opinią, która zupełnie nic nie wnosi - więc po co to pisałeś?

Nie chcę się z nikim kłócić, po prostu cieszę się z posiadania lepszego body, które rozwiązało wiele moich problemów sprzętowych w dotychczasowej pracy.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 30-10-2006 o 14:31

Pełne uzależnienie

Domyślnie

dodam, ze pro1 szybciej wyswietla zdjecia na lcd niz 20d - taka ciekawostka...

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta

Tylko ze procek to nie wszystko. Sa jeszcze magistrale, pamieci o roznych czasach dostepu i inne "drobiazgi" znacznie wplywajace na szybkosc przesylu i obrobki danych.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Coś już napisał
    Miasto
    Siegen

Domyślnie

a mi sie watek podoba, bo sie wlasnie nastawiam do kupna 30D, wiec dzieki za takie porownanie na szybko

Domyślnie

McKane/z tą prędkością to chyba trochę przesadzasz, gdybyś tego nie widział na tabelkach, to odczułbyś to podczas pracy?
    Cóż, sam AF to fajna sprawa, ale... przy bardziej skomplikowanej zabawie, niż jeden ptaszek na niebie, czy widoczek AF więcej psuje niż pomaga... przeważnie ustawia ostrość nie tam, gdzie człowiek by chciał... i to jest udręka każdego body, bo każde body łapie ostrość na tych samych zasadach, tylko prędkość jest inna...

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Cóż, sam AF to fajna sprawa, ale... przy bardziej skomplikowanej zabawie, niż jeden ptaszek na niebie, czy widoczek AF więcej psuje niż pomaga... przeważnie ustawia ostrość nie tam, gdzie człowiek by chciał... i
    Piszesz to na podstawie doświadczeń z jednym aparatem, czy też może po wypróbowaniu większej ilości? Stwierdzenie, że "przeważnie ustawia ostrość nie tam, gdzie człowiek by chciał" może oznaczać dwie rzeczy:
    1) masz skopany AF w puszce lub szkle - kalibracja w serwisie się kłania
    2) nie potrafisz poprawnie użyć systemu AF (stosowanie automatycznego wyboru punktów, brak świadomości o tym, że sensor jest większy niż jego obrys na matówce, itd.)

A potem słyszy się tylko to żałosne generalizowanie, że AF w puszkach C jest do d..y, że trafia gdzie chce. Miałem już kilka puszek Canona i jak do tej pory wszystkie ustawiały ostrosć tam gdzie chciałem.
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów