planuje studyjne zdjecia ludzi, czasami jakis plener, potrzebuje stabilnego statywu, jeden chwiejny juz posiadam![]()
mam Canona 400D - nada sie czy polecicie cos innego?
bede wdzieczna za wskazowki![]()
planuje studyjne zdjecia ludzi, czasami jakis plener, potrzebuje stabilnego statywu, jeden chwiejny juz posiadam![]()
mam Canona 400D - nada sie czy polecicie cos innego?
bede wdzieczna za wskazowki![]()
matka
((((()))))
Ja mam 450R i jestem mega zadowolony...tez się przesiadłem z chwiejnego non-name![]()
Za tą cenę to moim zdaniem dobry wybór.
600R wiele się nie różni...bardziej nóżki rozstawia i nie ma korbki![]()
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
600r jest stabilny i bardzo solidny.
Do wad zaliczyłbym: brak korbki, gwint do mocowania aparatu nie kręci się idealnie w osi statywu, nóżek nie można wbić w ziemię.
Idź do MediaMarkt i sobie obejrzyj.
Potwierdzam :smile:Zamieszczone przez MMM
Dodam też, że wygodny w użytkowaniu, relatywnie lekki (waga w granicach tzw. zdrowego rozsądku), dający sporo frajdy w uzytkowaniu (przynajmniej mnie...)
Brak korbki zaliczył bym raczej do zalet...Zamieszczone przez MMM
WbićZamieszczone przez MMM
![]()
Kwestia przyzwyczajenia.Zamieszczone przez scooter
Generalnie - Sherpa 600R jest O.K. Po kilkumiesięcznym użytkowaniu nie mam mu nic do zarzucenia. W klasyfikacji cena / jakość daje bardzo dużo za niezbyt wygórowaną kwotę. Oczywiście są lepsze od niego i droższe, ale...![]()
M@riusz
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300
dzieki Panowie![]()
do MediaMarktu wstapie i obejrze.
matka
((((()))))
To tam mają sherpy ?? Wydawało mi się, że CX to był max![]()
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
Kupiłem w MM Sherpę 600R za 350 pln onegdaj. Co o statywu to jest fajny i stabilny a wady ? Jak juz gdzies pisałem największa to to że przy kadrowaniu pionowym odchyla sie tylko w jedna stonę i to w tą, że spust migawki masz na dole(chore), no i pozatym precyzja głowicy taka sobie aczkolwiek da się żyć z nią
Ostatnio edytowane przez kami74 ; 29-10-2006 o 23:47
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..