Pokaż wyniki od 1 do 10 z 99

Wątek: #27 Domowy sposób na kalibrację AF w dSLR

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

tadek,

jam jest laik i moze sie myle ale gdziez jest matowka a gdzie dziura z opisywanymi przezemnie elementami ! przeciez to po dwoch stronach komory lustra! matowka na gorze a ta dziura na dole a miedzy nimi lustra.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dobra panowie, czyszczenie AF to będzie nastpny temat. Na razie proszę o uwagi na temat ustawiania AF wedle podanej metody.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar rodeoo
    Miasto
    Gdańsk

Question Jaki mieliście dokładny wymiar kuczyka?

Witam
    Pilnie potrzebuję skalibrować 350d zrobiłem kluczyk 0,98mm na końcu rosnąco w klin do 1,05mm.(pomiar wykonany sówmiarką elektronicznę o bardzo dużej dokładności)
    Kiedy go włożyłem do otworu śruby miałem wrażenie że jest zaluźny interesuje mnie jaki mieliście dokładny wymiar kluczyka dla 350d.
    Kurczę muszę do juterka to zrobić bo wieczorem robię próbne zdjęcia w klubie
    Boję się przekręcić główkę śruby regulacyjnej
    Jak wygląda gniazdo śruby to kwadrat czy imbus ?-jeśli imbus to może lepiej zakupić ?
    Proszę was jeśli ktoś wie coś więcej to zachęcam do pomocy

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rodeoo Zobacz posta
    Witam
    Pilnie potrzebuję skalibrować 350d zrobiłem kluczyk 0,98mm na końcu rosnąco w klin do 1,05mm.(pomiar wykonany sówmiarką elektronicznę o bardzo dużej dokładności)
    Kiedy go włożyłem do otworu śruby miałem wrażenie że jest zaluźny interesuje mnie jaki mieliście dokładny wymiar kluczyka dla 350d.
    Kurczę muszę do juterka to zrobić bo wieczorem robię próbne zdjęcia w klubie
    Boję się przekręcić główkę śruby regulacyjnej
    Jak wygląda gniazdo śruby to kwadrat czy imbus ?-jeśli imbus to może lepiej zakupić ?
    Proszę was jeśli ktoś wie coś więcej to zachęcam do pomocy
    Nie ma zadnego dowodu na to ze te śruby robione są z tak dużą dokładnością i przede wszystkim że każda z nich ma ten sam wymiar. Czytalem że ktoś do 350D używał imbusa o wymiarze 1,01 ale sądze że podobnie jak i ja najszybciej doszedłbyś sam zmniejszając sukcesywnie wymiar i próbując.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uprawnienia umieszczania postów