kazdy by qrkowal....Zamieszczone przez absolut
poza tym Aszu nie proponowal skasowania tylko rename :-)
a z 3ciej strony, 500 za wymiane (pewno pol godziny zabawy) to tez lekkie przegiecie
kazdy by qrkowal....Zamieszczone przez absolut
poza tym Aszu nie proponowal skasowania tylko rename :-)
a z 3ciej strony, 500 za wymiane (pewno pol godziny zabawy) to tez lekkie przegiecie
Jestem holerykiem wiec robie duzo zdjec i z tegoz powodu kupilem cyfre.
Co do "jakosc /ilosc" bez wzgledu na to czy robilem analogiem czy cyfrą wychodzi mi srednio 20-30% bdb zdjec z tego jakies 5% super (oczywiscie z seri/filmu). Kiedys sie tym przejmowalem ale jak zobaczylem klisze kilku zawodowcow -przestalem.
Podkreslam %, a nie szt. wiec im wiecej robie wiecej jest bdb. Czsem robie w bardzo trudnych warunkach -a czesto w ekstremalnie malym czasie na przygotowanie - wiec nie ograniczanie w ilosci pozwala mi na wiekszy konfort psychiczny, a co za tym idzie czesto lepsze przemyslenia w krutszym czasie -jak to spieprze zostaja jeszcze inne.
Michal
Przecież wiadoma sprawą jest to,że migawka w 10 d starcza na około 12.000 cykli.W swoim 10 d juz raz wymieniałem.Bynajmiej znajomy z serwisu tak twierdzi.
Eee, 12000 to raczej wyjątkowo kiepski egzemplarz. Za typowe uznaje się chyba 50-100 tysięcy, ale na p.r.f.c są i tacy co chwalą się licznikami ponad setkęZamieszczone przez kedar6890
![]()
Klikasz na "edytuj" w pierwszym poscie watku i edytujesz pole 'temat' . Kazdy autor watku moze zmienic temat swojego watku edytujac wlasnie swoj pierwszy post w ktorym jest zawarty temat - nie musi tego robic moderator 8)Zamieszczone przez Aszu
[ Dodano: Wto Gru 21, 2004 1:28 am ]
Takie glupie pytanko... czy zauwazyles ze Aszu rowniez jest moderatorem?Zamieszczone przez absolut
Fakt... mogl poprosic o wskazowki "jak edytowac temat czyjegos watku" na PW, ale jednoczesnie dal okazje do wskazania ludziom ze sami moga edytowac tematy swoich watkow gdyby chcieli (chyba hazan nie wylaczyl wam mozliwosci edycji wlasnych postow?).
Tak zauwazylem ale widocznie jest kiepskim moderatorem skoro wzywa do pomocy innych. Twoje glupie pytanko kolejny raz natomiast wskazuje ze sie czepiasz bez sensu.Zamieszczone przez Vitez
E tam. Czepiasz sie mojego czepianiaZamieszczone przez absolut
![]()
![]()
Migawka ma soją żywotność tak jak wszystko. Jak się pstryka 30000 zdjęć w ciagu roku to tak wychodzi.Do wymiany
poszperałem, bo sam byłem ciekaw i oto co udało mi się znaleźć w dyskusji na photo.net
Autorem wypowiedzi jest Bob Atkins, czyli pewne i solidne źródło:
"As for Canon shutters, the numbers normally suggested are 30,000 to 50,000 cycles for the consumer shutters (everything except the EOS-3 and EOS-1 series), 100,000+ for the EOS-3 and 150,000+ for the EOS-1 series.
However in one test the EOS-3 shutter didn't fail until after 400,000+ cycles. (Chasseur d'Image magazine test).
I do know of several cases of D30 and D60 shutters quitting in the 30,000 - 50,000 cycle range through."
Znalazłem również informację, że w serii 1D Canon gwarantuje 150 000 cykli migawki a w przypadku 1Ds jest to 200 000 cykli.
Wydaje mi się, ze gdzieś przeczytałem, ale nie pamiętam gdzie, że 20D ma trwałość około 100 000 cykli, i to ma sens, porównując w jakim segmencie rynku się znajduje
na nowy rok wszystkim uzytkownikom 20d zatem zycze aby te 100 tysiecy nie okazaly sie tylko trikiem marketingowym.
acha kolejny raz wymienilem migawke (tym razem 50 zdjec (slownie piecdziesiat))