Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: Kurka jego mac...

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez absolut
    Cytat Zamieszczone przez Aszu
    Vitez wiesz jak zmienić temat postu, bo ten, KURKA JEGO MAĆ - niema sie nijak do zawartości - czyli problemów z migawką
    Zapewniam Cie ze gdyby Tobie sie popsula dwa razy migawka w ciagu roku to uzywalbys gorszych slow. Tak wiec temat jak najbardziej ma sens! Poza tym Aszu ja nie prosze zadnego z moderatorow zeby skasowal Twoja wypowiedz bo ona w kontekscie problemow z migawka nie ma juz zadnego sensu.
    kazdy by qrkowal....
    poza tym Aszu nie proponowal skasowania tylko rename :-)
    a z 3ciej strony, 500 za wymiane (pewno pol godziny zabawy) to tez lekkie przegiecie

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Jestem holerykiem wiec robie duzo zdjec i z tegoz powodu kupilem cyfre.

Co do "jakosc /ilosc" bez wzgledu na to czy robilem analogiem czy cyfrą wychodzi mi srednio 20-30% bdb zdjec z tego jakies 5% super (oczywiscie z seri/filmu). Kiedys sie tym przejmowalem ale jak zobaczylem klisze kilku zawodowcow -przestalem.

Podkreslam %, a nie szt. wiec im wiecej robie wiecej jest bdb. Czsem robie w bardzo trudnych warunkach -a czesto w ekstremalnie malym czasie na przygotowanie - wiec nie ograniczanie w ilosci pozwala mi na wiekszy konfort psychiczny, a co za tym idzie czesto lepsze przemyslenia w krutszym czasie -jak to spieprze zostaja jeszcze inne.

Michal

Bywalec
    Miasto
    nml

Domyślnie

Przecież wiadoma sprawą jest to,że migawka w 10 d starcza na około 12.000 cykli.W swoim 10 d juz raz wymieniałem.Bynajmiej znajomy z serwisu tak twierdzi.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kedar6890
    Przecież wiadoma sprawą jest to,że migawka w 10 d starcza na około 12.000 cykli.W swoim 10 d juz raz wymieniałem.Bynajmiej znajomy z serwisu tak twierdzi.
    Eee, 12000 to raczej wyjątkowo kiepski egzemplarz. Za typowe uznaje się chyba 50-100 tysięcy, ale na p.r.f.c są i tacy co chwalą się licznikami ponad setkę

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aszu
    Vitez wiesz jak zmienić temat postu, bo ten, KURKA JEGO MAĆ - niema sie nijak do zawartości - czyli problemów z migawką
    Klikasz na "edytuj" w pierwszym poscie watku i edytujesz pole 'temat' . Kazdy autor watku moze zmienic temat swojego watku edytujac wlasnie swoj pierwszy post w ktorym jest zawarty temat - nie musi tego robic moderator 8)

[ Dodano: Wto Gru 21, 2004 1:28 am ]
    Poza tym Aszu ja nie prosze zadnego z moderatorow zeby skasowal Twoja wypowiedz bo ona w kontekscie problemow z migawka nie ma juz zadnego sensu.
    Takie glupie pytanko... czy zauwazyles ze Aszu rowniez jest moderatorem?

Fakt... mogl poprosic o wskazowki "jak edytowac temat czyjegos watku" na PW , ale jednoczesnie dal okazje do wskazania ludziom ze sami moga edytowac tematy swoich watkow gdyby chcieli (chyba hazan nie wylaczyl wam mozliwosci edycji wlasnych postow?).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Takie glupie pytanko... czy zauwazyles ze Aszu rowniez jest moderatorem?
    Tak zauwazylem ale widocznie jest kiepskim moderatorem skoro wzywa do pomocy innych. Twoje glupie pytanko kolejny raz natomiast wskazuje ze sie czepiasz bez sensu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Twoje glupie pytanko kolejny raz natomiast wskazuje ze sie czepiasz bez sensu.
    E tam. Czepiasz sie mojego czepiania

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Migawka ma soją żywotność tak jak wszystko. Jak się pstryka 30000 zdjęć w ciagu roku to tak wychodzi.Do wymiany
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

poszperałem, bo sam byłem ciekaw i oto co udało mi się znaleźć w dyskusji na photo.net
    Autorem wypowiedzi jest Bob Atkins, czyli pewne i solidne źródło:

"As for Canon shutters, the numbers normally suggested are 30,000 to 50,000 cycles for the consumer shutters (everything except the EOS-3 and EOS-1 series), 100,000+ for the EOS-3 and 150,000+ for the EOS-1 series.
    However in one test the EOS-3 shutter didn't fail until after 400,000+ cycles. (Chasseur d'Image magazine test).
    I do know of several cases of D30 and D60 shutters quitting in the 30,000 - 50,000 cycle range through."

Znalazłem również informację, że w serii 1D Canon gwarantuje 150 000 cykli migawki a w przypadku 1Ds jest to 200 000 cykli.

Wydaje mi się, ze gdzieś przeczytałem , ale nie pamiętam gdzie, że 20D ma trwałość około 100 000 cykli, i to ma sens, porównując w jakim segmencie rynku się znajduje
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

na nowy rok wszystkim uzytkownikom 20d zatem zycze aby te 100 tysiecy nie okazaly sie tylko trikiem marketingowym.

acha kolejny raz wymienilem migawke (tym razem 50 zdjec (slownie piecdziesiat) )

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów