Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: IXUS 65 Błąd obiektywu

leonikers
    Guest

Domyślnie IXUS 65 Błąd obiektywu

Witam serdecznie wszystkich, to moj pierwszy temat bo mam spory problem

Aparat najprawdopodobniej byl wlaczony i upadl z wysokosci ok. 1m na ziemie obiektywem w dol (chyba). W kazdym razie teraz obiektyw jest caly czas do pollowy wysuniety, i jak wlaczam go to pokazuje "Blad obiektywu, włącz aparat" i sam obiektyw wykonuje minimalne ruchy, przy tym oczywiscie pika ze blad jakis. CO MAM ZROBIC? Czy gwarancja na to zadziała, a czy nie to ile za takie coś wezmą w serwisie o ile to w ogole da sie naprawić! Pozdrawiam

leonikers
    Guest

Domyślnie

i co naprawde nikt nie wie co to moze byc ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leonikers Zobacz posta
    i co naprawde nikt nie wie co to moze byc ?
    Najprawdopodobniej serwis wie.
    Ja stawialbym po prostu na mechaniczne uszkodzenie.
    Wyslij do nich ale piszac ze nagle przestal dzialac, bez wdawania sie w szczegoly - jak nie beda uparci to gwarancja lyknie, jak beda uparci to napisza "uszkodzenie z winy uzytkownika, koszt naprawy tyle i tyle" .
    Uprzedze nastepne pytanie - nie wiadomo ile moze kosztowac naprawa tego uszkodzenia dopoki nie wiadomo dokladnie co sie uszkodzilo - decyzja nalezy do serwisu.
    Szacunkowo to naprawa obiektywow chodzi od kilkudziesieciu do kilkuset zlotych - zalezy ile robocizny i czy jedna zebatka czy tez caly silniczek poszedl...

leonikers
    Guest

Domyślnie

dzieki, zobaczymy kumpel zepsul i to on wysyla do serwisu,zobaczymy co odpisza

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leonikers Zobacz posta
    dzieki, zobaczymy kumpel zepsul i to on wysyla do serwisu,zobaczymy co odpisza
    390 PLN Przerabiałem to z Ixusem chyba drugiej generacji.

pluti
    Guest

Domyślnie

dzisiaj u mnie pojawil sie identyczny problem w POWERSHOcie SD600, z tą tylko różnicą że mnie aparat nigdy nie upadł i nigdy nie był narażony na mechaniczne uszkodzenia dlatego tymbardziej jestem zdziwiony tą sytuacją. Co gorsza aparat kupilem w USA i na Polskę nie ma gwarancji :/

Uprawnienia umieszczania postów