Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Display w G3

rapid
    Guest

Domyślnie Display w G3

Witam wszystkich !
    Jestem na tym forum nowym "pstrykaczem". Od miesiąca posiadam Canona G3.
    Podczas jego użytkowania zauważyłem dziwną rzecz. Nie zawsze uruchamia się display
    Muszę wówczas odchylić wyświetlacz od korpusu (wtedy zaskakuje obraz) i ponownie "zatrzasnąć" do aparatu.
    Początkowo myślałem, że winę za taki stan rzeczy ponosi różnica temperatur, gdyż robiłem zdjęcia w dość mroźne popołudnie, jednak podobne sytuacje zdarzyły się w ciepłym pomieszczeniu.

Co może być tego przyczyną

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Coś nie styka, zaśniedziałe styki może ...
    1: Canon G5 + Speedlite 420EX, tuleja 52mm; UV Marumi MC-WPC 52mm; CF Kingston 512MB+32MB; torba; Velbon DX888; baterry pack
    2: Praktica LB, CarlZeiss 35/2.8; Pentacon 50/1.8; Pentacon 200/4; pierścienie makro; osłona przeciwsłoneczna

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie Re: Display w G3

Cytat Zamieszczone przez rapid
    Witam wszystkich !
    Jestem na tym forum nowym "pstrykaczem". Od miesiąca posiadam Canona G3.
    Podczas jego użytkowania zauważyłem dziwną rzecz. Nie zawsze uruchamia się display
    Muszę wówczas odchylić wyświetlacz od korpusu (wtedy zaskakuje obraz) i ponownie "zatrzasnąć" do aparatu.
    Początkowo myślałem, że winę za taki stan rzeczy ponosi różnica temperatur, gdyż robiłem zdjęcia w dość mroźne popołudnie, jednak podobne sytuacje zdarzyły się w ciepłym pomieszczeniu.

Co może być tego przyczyną
    mialem dawno temu taki sam przypadek w G2. Display posiada czujnik, ktory po pierwsze wlacza LCD (poprzez otwarcie go) oraz odwraca obraz w momencie obrocenia LCD o 180° ( w osi poziomej). jest to dosc delikatna sprawa i niestety od czasu do czasu lubi sie popsuc. probowalem to naprawic samemu, ale nie ma mozliwosci kupna takiego mikroprzelacznika i ostatecznie G2 wyladowal w serwisie Canona. i teraz uwaga! naprawili to za free pomimo, ze aparat byl juz po gwarancji najwidoczniej ta usterka jest dosc czesta w tych modelach.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chrobotanie jest normalnym objawem, brzmi groźnie ale skoro już tak jest od dwu lat to nie może by groźne Pozdrawiam Wiesław

Uprawnienia umieszczania postów