Karty zintegrowane to wyjątkowe padło. W firmie stoi jeden komp z taką kartą podłączony analogowo do LCD-ka. Za każdym razem jak na niego patrzę wpadam odruchowo w przerażenie, że wzrok mi się popsuł![]()
Karty zintegrowane to wyjątkowe padło. W firmie stoi jeden komp z taką kartą podłączony analogowo do LCD-ka. Za każdym razem jak na niego patrzę wpadam odruchowo w przerażenie, że wzrok mi się popsuł![]()
Nie przesadzajmy, padło to np Super Grace, z której oprócz "ciekawego" obrazu, potrafi coś czasem odpaść.
Ciekawostka:
O jakości obrazu na złączu analogowym, decydują głównie filtry pasmowe na wyjściu sygnałowym. Czyli kilka rezystorków i kondziorków, a nie sam układ graficzny. Na upartego można je wywalić w diabły, olewając przy tym kilka dyrektyw unijnych, odnośnie pól elektromagnetycznych i cieszyć się pięknym, ostrym obrazem.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-11-2007 o 20:18
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Witam wszystkich na forum ! mam problem z monitorem DELL 2407 HC mianowicie podczas wyswietlania obrazu filmowego hd jasne partie obrazu migaja jak stroboskop. Wiem, ze jest to forum fotograficzne ale w tym watku zabieraly glos osoby obeznane z tym modelem , wiec moja prosba o pomoc karta ati hd2900, polaczony po DVI ale i po VGA to samo co zmienic w ustawieniach? Kresle sie z powazaniem wlodek
![]()
Witamy na forum!
Proszę zapytać czytelnika Waskowiak.
http://canon-board.info/member.php?u=11869
![]()
Tom01
tak na marginesie to dziękuję za radyBo jak widać niestety nie kupiłam u Pana a i tak uzyskałam pomoc.
jednym słowem dziękuję za obiektywizm.
Apropo wyjścia...to teraz powinnam zmienić aby mieć wyjście cyfrowe ? Szkoda ze nie myślałąm o tym kupując w zeszłym roku komputer :/
Ale to prawda..ten pan sprzedaje te monitorki i powinien Ci doradzić![]()
+ to co tom1 napisał na stronie 99 nie sposób tak duży opis zacytować
Jak komentuje użytkownik rozjaśnienie jakoś nijak się ma co do norm jakości Eizo....
Ku mojemu bezgranicznemu zdumieniu nagle tom1 zaczyna uważać że monitory z serii C coś tam są profesjonalne do fotografii itp a nie takie co przedtem wskazywał.... widocznie tamte mu się wyczerpały lub znacząco się ich liczba zmniejszyła a ja pisałem dlaczego się nie zgadza jeśli o ocenę przeznaczenia monitorów z Eizo....
Jakoś nie chce mi się wierzyć w obietnice monitora idealnego do gier jakoś nie wierzę w realne 0,1ms które byłoby do tego potrzebne i to nie GTG tylko BtWtB czyli Black to White to Black w takim czasie .....
Co do testu to chyba przyczepiłem się do drogiego modelu monitora.... nie do jakiegoś super taniego.. akurat tam jest kilka monitorów eizo nie kilkadziesiąt i co z tego podobno eizo są według pana nieskazitelne ?! CIekawe jak te płynne przejścia tonalne mają się do rzeczywistości w której są 2 przestrzenie RGB bo człowiek tyle widzi a nie jedną przestrzeń