Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Tom01
Poprzez firmę informatyczna, która wlasnie otworzyła sklep internetowy. Oczywiscie wszytko nowe sprzęt od Alstor.
Może warto napisać że jak ktoś chce kupić lepszy model eizo.. to można przejechac sie do Alstor obejrzec konkretny model, sprawdzić matryce (pixele itd) spisac nr seryjne a potem odebrac monitorek w konkretnym sklepie.
Ja tak własnie zrobię ..
pozdrawiam.
mam pytanko.. czy monitor CRT LaCie electron blue IV ma jakieś ukryte menu? jeśli ma to jak je wywołać??
pozdrawiam
Metus
Czy może ktoś wie gdzie w Krakowie można skalibrować monitor, będzie to najprawdopodobniej EIZO 1931 albo 1901
C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
kilknaście stron wcześniej napisałem to co powyżej (16.09.2007)
dziś po kilku tygodniach używania eizo s2100 mam coś do dodania
w końcu po obrobieniu ponad 100-150 fot (czesc do druku rodzinnie a czesc na www) moge powiedzieć że takiej powtarzalności obróbki nigdy nie miałem na moim crt CTX sony trinitron
wcześniej wydawało mi się że widzę co zmieniam na crt - ale dopiero teraz na dobrym lcd (oprofilowanym) widze faktycznie co zmienia sie na ekranie w zdjęciu kiedy ruszam suwaczkami w programie graficznym
na crt rzadko kiedy wstrzeliłem się w dobrą odbitke nawet pomimo oprofilowania (eye1d2); dodam ze odbitki robił i robi ciągle ten sam lab (fotonet.info - nie ingerują w plik)
bardzo sie ciesze że odwiedziłem pana Tomka w Białymstoku :-D
jeśli ktoś jest hobbystą-pasjonatem i ceni sobie jakość to polecam wybrać dobry LCD - bedziecie go mieli na lata (oczywiscie ludziom ktorzy robią komerche tego tłumaczyć nie musze)
Jesli dalej nie jestescie pewni czy oplaca sie wydac >2500pln to przypatrzcie sie jakie macie szkła albo na jakie zbieracie...![]()
1 dobry (w ocenie pana Tomka przyzwoity ;-) ) monitor = 70-200 f4<>70-200 f2.8![]()
![]()
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
Doleje troche oliwy do ognia
http://forum.pclab.pl/t289850.html
Zajebiaszcze!
Niby te EIZO dla grafików, ale jak ja patrzę na wprost, to są przekłamania barw..w saturnie obok tego eizo stoi jakis tam samsung i lg i jak dla mnie obraz na obu jest lepszy niz na tym eizo... i w dodatku byly tansze... moze w grach to wyglada inaczej... ogolnie przesiadlem sie wczoraj z crt na lcd i straszna pixeloza na tych lcd
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 30-10-2007 o 16:37 Powód: Automerged Doublepost