Strona 90 z 103 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    Dlaczego? nie ma ich w sklepach?
    Bo sklepy u Nas są zwykle za biedne, aby dysponować całą paletą monitorów.
    Z tymi tanimi jest jako tako, ale te droższe... Najczęściej tylko na zamówienie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    Dlaczego? nie ma ich w sklepach?
    eh tez myslalem ze sobie poogladam w markietach

tam to jedynie eizo 1931 znajdziesz
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Ja nawet nie znalazłem tego modelu

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W dużej wsi może się trafić - np. w krakowskim Saturnie jest na półce 2410, bodaj 2111 i 1931 - do wyboru, do koloru (oczywiście czarnego).

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

Hmm no ale taki np. S2000 to napewno mozna gdzieś obejrzeć.

Wiem też ze w IT media maja monitory eizo i miał byc jakis pokaz tego sprzetu..wiec można sie przejechać..

W każdym razie nutruje mnie wielkość tego 2111W ..

A ktos bedzie taki miły i poda mi w cm szerokość i wysokosć ekranu 2111W ?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

453,6 x 283,5mm
    Możesz też rzucić okiem na to:
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=773
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 12-10-2007 o 13:42

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

o markietach to nawet nie marzyłam...myślałam że podjade do jakiegoś sklepu bo np. na allegro sa dostępne te monitory eizo 2111W ..

Więc chciałam podjechać do takiego sklepu i je obejrzeć np. http://www.allegro.pl/item254854761_...rama_wawa.html

ten S2000 tez chyba maja.

czornyj .. dzięki za te cyferki. Tak sobie myślę że nie powinien być za mały do obróbki fotograficznej. Oczywiście większy lepszy ale nie kupie monitora za 5 tys

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A propos wielkosci wyswietlacza. Zastanawiam sie nad kupnem S1931 lub S2000. Z wielu powodow ten drugi jest lepszym narzedziem ale dwa powody sa dla mnie naprawde istotne ... powierzchnia robocza i rozdzielczosc natywna. Z drugiej jednak strony wybor jest utrudniony gdyz S1931 mozna znalezc za 1700zl a S2000 kosztuje ok. 2800zl, czyli roznica w cenie spora. I tak sobie kombinuje, ze przeciez nie musze miec od razu 20 cali na jednym monitorze. Ze przeciez o wiele wygodniejszym narzedziem beda dwa monitory: jeden dobry do wyswietlania grafiki (19" Eizo S1931), a drugi jaki badz do trzymania palety narzedzi (jakis tam 17" Gateway za 400zl). Mam na karcie dwa wyjsca DVI wiec chyba daloby rade. Wciaz mam na mysli prace w PS ale tak sie zastanawiam czy nie daloby sie czegos wymyslic w Lightroom? Co o tym sadzicie?
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    A propos wielkosci wyswietlacza. Zastanawiam sie nad kupnem S1931 lub S2000. Z wielu powodow ten drugi jest lepszym narzedziem ale dwa powody sa dla mnie naprawde istotne ... powierzchnia robocza i rozdzielczosc natywna. Z drugiej jednak strony wybor jest utrudniony gdyz S1931 mozna znalezc za 1700zl a S2000 kosztuje ok. 2800zl, czyli roznica w cenie spora. I tak sobie kombinuje, ze przeciez nie musze miec od razu 20 cali na jednym monitorze. Ze przeciez o wiele wygodniejszym narzedziem beda dwa monitory: jeden dobry do wyswietlania grafiki (19" Eizo S1931), a drugi jaki badz do trzymania palety narzedzi (jakis tam 17" Gateway za 400zl). Mam na karcie dwa wyjsca DVI wiec chyba daloby rade. Wciaz mam na mysli prace w PS ale tak sie zastanawiam czy nie daloby sie czegos wymyslic w Lightroom? Co o tym sadzicie?
    Ja tak pracuje bardzo dlugo. Rozwiazanie nie ma wad wlasciwie. Juz kilka osob z moich znajomych podpatrzywszy przejelo ode mnie te metode i tez bardzo chwala.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    1. Co to jest za monitor?
    2. Monitorów LCD nie stroimy gamma korektorami!
    3. Tomek ma rację, na oko to chłop w szpitalu umarł. Znam przypadki ustawienia poprawnie monitora na oko, ale to z reguły było robione przez ludzi z nieprzeciętnym okiem i doświadczeniem w ciągu miesiąca lub więcej poprawek.
    ad1) eizo 1731
    ad2) a jak ? bo jak stroiłem oprogramowaniem na płycie znajdującej sie w pudełku z monitorem to kontrasty były dobre .. ale różnice w czerni widziałem dopiero tak od 10,10,10 patrząc na wprost .. a 6,6,6 patrząc pod dużym kątem
    Eos system

Strona 90 z 103 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów