Proponuje nie robić tutuaj OT w formie osobistych "podjazdów".
Proponuje nie robić tutuaj OT w formie osobistych "podjazdów".
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
dziękuję za odpowiedź. Pragnąłbym jeszcze prosić o podzielenie się wrażeniami "bardziej przeciętnych użytkowików". A czy ktoś wie, czy mozna gdzieś obejrzeć ten monitor - eizo S1931 w Krakowie? Może któryś z użytkowików byłby tak miły i pokazał własny - odwdzięczę się piwkiem?
Sugeruje mi Pan nierzetelność? :sad:
PS. Z oglądania niewiele Panu przyjdzie. No, chyba że ma Pan duże doświadczenie w ocenie monitorów, wiedzę jak to wykonać w niesprzyjających warunkach, oraz filtr antymakaronowy w uszach. Trzeba kupić, i tak w przedziale 2 tys zł nic lepszego nie ma. Jeśli się nie spodoba, ma Pan ustawowe prawo oddać z powrotem. :-)
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-09-2007 o 15:20
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
panie Tomku - nadwrażliwość? ;-)
kazdy mówi za siebie oczywiscie - ja to odebrałem że chciałby opinie 'bardziej przeciętnych' czytaj: nie mających takiej wiedzy/doświadczenia o monitorach..
czyli kupili - i jak wrażenia?
nie wszyscy chcą dopiec :-)
btw
w jednym z postów mówił pan że s2100 można skalibrować na 6500K tylko trzeba w monitorze pogrzebać; miał pan na myśli w ustawieniach w menu-osd czy bardziej fizycznie?
bo skalibrowałem na 6500k - musiałem troche wyregulować kanały rgb w GAIN..
Ostatnio edytowane przez pst ; 14-09-2007 o 18:32
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
Nic podobnego! Nie miałem w zamiarze by Pana lub kogokolwiek urazić. Chciałbym poprostu usłyszeć także opinie kogoś kto nie siedzi w branży, nie ma takiej wiedzy a mógłby przekazać proste, prawdziwe odzczucia z użytkowania
Co do tego oglądania w sklepie to trochę racjaale co do zwrotu nie do końca - czasem na prawdę trzeba walczyć o swoje prawa i nie jest to miłe dlatego chciałby zebrać jak najwięcej informacji zanim kupię. W kazdym bądź razie Wielkie Dzięki za czynne udzielanie się w wątku- bardzo dużo się dowiedziałem i na pewno pomoże to w wyborze monitora!
EDIT:pst mnie uprzedził z wysłaniem posta![]()
Ostatnio edytowane przez jinks ; 14-09-2007 o 18:35
Można cofnąć się kilka stron do tego postu:
http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=683
Mam tylko nadzieję że Tomek Urbanowicz mnie nie zastrzeli za sprowadzenie do "bardziej przeciętnych". :-)
Dokładnie tak to trzeba było zrobić.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
8)
instrukcja moim przyjacielem ;-)
moze to złudzenie ale krzywe wydawały sie jeszcze bardziej zgodne niż przy kalibracji na 6200k
choć myślę ze o wiele wieksze znaczenie miało to że za drugim razem 'odseparowałem' żyrandolod monitora tzn. zrobiłem mały manewr bo przy pierwszej kalibracji świecił mi troche w monitor
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...