hm ... tez mi się wydaje ze tom01 sieje tu jakąś czarną wizję wg której lepiej wywalić kompa razem ze swoim badziewnym monitorem i iść w góry, a następnie zbierać kilka lat zbierać na nowy monitor bo tanie są do **** ... wydaje mi się że nie tędy droga, wydając np kasę na aparat nie rzucę się od razu na Canon EOS 1 Ds Mark II za 16 tysi bez szkła bo tylko on jest najlepszy i nim tylko mogę zrobić świetną fotę i tylko jego matryca ma super rozpiętość tonalną, a reszta aparatów to nieświeże mięso z supermarketu i skoro nie mam kasy na niego to lepiej nie kupować nic i zająć się wędkarstwem ... nie zrobiłem tak, kupiłem aparat 4x tańszy i jestem bardzo zadowolony, dlatego teraz szukam na monitora 4x tańszego niż ten_świetny

zwracam uwagę iż prosiłem o informację czy lepiej pracować na mojej wypalonej bańce czy szukać ewentualnie nowej lub mało używanej bańki na allegro niż nabyć jakiegoś płaszczaka do tysiaka, mam wątpliwości czy faktycznie będzie w stanie wyświetlić jakoś zdjęcie ale nie mam opcji wydania 3 tysi

Tomasz1972 pisze ze nawet samsung 740n daje radę a jest to monek w cenie 0,7k zł, więc chyba nie jest tak źle, pytanie tylko który z monitorów do 1k jest lepszy od innego monitora do 1k (abstrahując od tego ze ponoć wszystkie i tak są do bani)